Legger ned økonomisendinger

De faste økonomisendingene på Nyhetskanalen er blant programmene TV 2 legger ned i forbindelse med de store kostnadskuttene.

NYE OPPGAVER: Nyhetsanker Kjetil H. Dale vil få nye arbeidsoppgaver etter at de tre faste økonomiinnslagene legges ned. Foto: Skjermbilde TV 2
NYE OPPGAVER: Nyhetsanker Kjetil H. Dale vil få nye arbeidsoppgaver etter at de tre faste økonomiinnslagene legges ned. Foto: Skjermbilde TV 2 Vis mer
Publisert

- Vi har allerede snakket om at vi legger ned enkelte konsepter som «Norske tilstander», og så har vi besluttet å legge ned de faste økonomisendingene som Kjetil Dale har hatt ansvaret for, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til Kampanje.

Siden TV 2 Nyheter ble startet opp i 2007 har det vært faste økonomisendinger på kanalen. Når konsernet nå kutter 400 millioner kroner i kostnader og nedbemanner med 120 ansatte, er disse historie.

Ifølge Kampanje vil Nyhetsanker Kjetil H. Dale, som har ledet tre faste økonomisendinger, få nye arbeidsoppgaver. Dale vil fortsatt være nyhetsanker i helgene.

Nyhetsredaktør Solbrække sier at det ikke var en enkel beslutning å legge ned satsingen.

- Vi opplever at det er interesser for økonomistoff, men strategien til Nyhetskanalen er å ha oppdaterte og løpende nyheter, men ingen egen programsatsing. Det er ikke med lett hjerte vi gjør dette og legger ned økonominyhetene, men i denne prosessen er vi nødt til å ta en del vonde valg, sier hun til Kampanje.