Legger seg flat etter blemme

Utskjelt etter skivebom. Så tok saken en helt ny vending.

KRASS KRITIKK: Hotellkonge Petter Stordalen møter kraftige reaksjoner i kjølvannet av et utsagn han kom med under et intervju tidligere i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KRASS KRITIKK: Hotellkonge Petter Stordalen møter kraftige reaksjoner i kjølvannet av et utsagn han kom med under et intervju tidligere i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hotellmagnat Petter Stordalen (57) får voldsom motbør som følge av et utspill til E24 tidligere i sommer. I intervjuet sammenliknet den norske milliardæren coronarestriksjonene med levekårene under andre verdenskrig.

Det har fått enkelte til å se rødt.

«Jeg tror faktisk du fikk klippe deg under krigen. Du fikk også lov til å dra til Sverige. Og du måtte ikke i karantene hvis du dro fra Trondheim til Oslo. Du kunne gå på restaurant, du kunne bo på hotell. Hurtigruten gikk fortsatt», sa 57-åringen til E24.

- Snevert

Overfor Vårt Land, som først omtalte saken, mener Minotenk-leder Linda Noor at Stordalens holdninger framstår «historieløst ovenfor alle de som led ekstreme tap under okkupasjonen».

- Stordalen sa det nok i en tankeløs setting, men det virker som han er bekymret for at coronarestriksjonene er såpass omfattende at det kan sammenliknes med okkupasjonen under andre verdenskrig, sier Noor til Vårt Land.

Artikkelen fortsetter under:

- En ting er det historieløse, men en annen ting er det snevre synet på pandemien. Vi i Norge har sluppet veldig heldig unna sammenliknet med omtrent hele resten av verden, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer