Legger seg flat etter blemme

Utskjelt etter skivebom. Så tok saken en helt ny vending.

KRASS KRITIKK: Hotellkonge Petter Stordalen møter kraftige reaksjoner i kjølvannet av et utsagn han kom med under et intervju tidligere i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KRASS KRITIKK: Hotellkonge Petter Stordalen møter kraftige reaksjoner i kjølvannet av et utsagn han kom med under et intervju tidligere i sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hotellmagnat Petter Stordalen (57) får voldsom motbør som følge av et utspill til E24 tidligere i sommer. I intervjuet sammenliknet den norske milliardæren coronarestriksjonene med levekårene under andre verdenskrig.

Det har fått enkelte til å se rødt.

«Jeg tror faktisk du fikk klippe deg under krigen. Du fikk også lov til å dra til Sverige. Og du måtte ikke i karantene hvis du dro fra Trondheim til Oslo. Du kunne gå på restaurant, du kunne bo på hotell. Hurtigruten gikk fortsatt», sa 57-åringen til E24.

- Snevert

Overfor Vårt Land, som først omtalte saken, mener Minotenk-leder Linda Noor at Stordalens holdninger framstår «historieløst ovenfor alle de som led ekstreme tap under okkupasjonen».

- Stordalen sa det nok i en tankeløs setting, men det virker som han er bekymret for at coronarestriksjonene er såpass omfattende at det kan sammenliknes med okkupasjonen under andre verdenskrig, sier Noor til Vårt Land.

Artikkelen fortsetter under:

- En ting er det historieløse, men en annen ting er det snevre synet på pandemien. Vi i Norge har sluppet veldig heldig unna sammenliknet med omtrent hele resten av verden, fortsetter hun.

- Umusikalsk

Ervin Kohn, forstander for Det mosaiske trossamfunn i Oslo og nestleder i Antirasistisk Senter, rykket ut på Twitter med følgende melding til Stordalen:

- Litt rart og litt umusikalsk, men det er kanskje bare meg, skrev Kohn blant annet.

- Når jeg reagerte slik, var det egentlig en veldig mild reaksjon fra min side, sier Kohn til Børsen.

- Selvfølgelig kunne man ikke reise fritt til Sverige under krigen. Alle jødiske nordmenn som flyktet til Sverige under krigen og alle som hjalp dem, gjorde det med fare for sitt eget liv, utdyper han.

- Ble helt feil

I Twitter-tråden under Kohns innlegg er det høy temperatur, med kommentarer som «hårreisende historieløst», «meningsløst og usmakelig», «umusikalsk» og «håpløs kobling».

Petter Stordalen har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelse.

Investoren legger seg imidlertid paddeflat i en e-post til Vårt Land.

NYE REISERÅD: Regionene Kalmar, Östergötland, Örebro og Värmland i Sverige er ikke lenger omfattet av reiserådet, og det blir det god stemning av. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«Her har jeg formulert meg ubetenksomt og historieløst. Jeg ser at dette ble helt feil, og jeg beklager.», skriver han til avisa.

- Eksemplarisk

Beklagelsen får forstander Kohn til å ta fram superlativene:

- Det er helt greit å forsnakke seg, og særlig for en som sier så mye som Petter Stordalen. Det er menneskelig å gjøre feil. Men da blir du også satt på prøve. Og her opptrer Stordalen helt eksemplarisk. Hans beklagelse er et eksempel til etterfølgelse, ikke minst for en rekke politiske ledere.

KØBENHAVN: - Men denne dagen symbolisere vendepunktet, dette kommer vi til å huske som starten på begynnelsen på slutten på det jævla viruset fra flaggermusen, sier Petter Stordalen om åpningen av det nye hotellet. Vis mer

- På hvilken måte?

- Stordalen erkjenner det han gjør feil, og beklager det han har sagt. Han kommer ikke med en liksom-beklagelse der han beklager at han har såret noen, sier Kohn.

- Har Stordalen og du snakket sammen om denne saken?

- Nei, jeg kjenner ham ikke. Men om han vil invitere meg på lunsj, så kommer jeg gjerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer