Apple-topp i hardt vær

Legger seg flat etter sjokkvideo

Visepresident i Apple, Tony Blevins, skal ha fått sparken etter å ha dukket opp i en TikTok-video. Nå beklager han hendelsen.

BEKLAGER: Visepresident i Apple Tony Blevins skal ha fått sparken etter denne Tiktok-videoen. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer
Publisert

I en video publisert på TikTok 5. september, kom visepresident i Apple Tony Blevins med det som kunne oppfattes som sexistiske meldinger.

Videoen, som er sett av over halvannen million, viser Blevins som i sin luksusbil av typen Mercedes-Benz SLR McLaren blir spurt om hva han jobber med. Svaret hans har fått flere til å heve øyebrynene.

- Jeg kjører fine biler, spiller golf og koser med kvinner med store bryster. Men jeg tar fri i helger og på helligdager, sier Blevins i videoen som AppleInsider som har omtalt.

  • Se videoen lenger ned i saken.

Videoen er filmet av Daniel Mac, som nærmest har gjort karriere av å oppsøke kjente personer for å spørre dem: «What do you do for a living?»

Både Brad Pitt, Brooklyn Beckham og president Joe Biden har alle dukket opp på kontoen til Tiktokeren med over 13 millioner følgere.

HISSIG KUNDE: I en Apple butikk i Dijon i Frankrike gikk en kunde amok, fordi han ikke fikk pengene igjen. Han knuste iphoner og macer for 450 000 kroner, rapporterer franske RTL. På grunn av det ble han arrestert. Video: Kekes via Storyful. Vis mer

Blevins har sendt en uttalelse til det amerikanske nettstedet Bloomberg der han bekrefter at hendelsen har funnet sted.

- Jeg vil gjerne benytte anledningen til å be om unnskyldning til alle som ble fornærmet av mitt feilaktige forsøk på humor, sier Blevins.

Både Bloomberg og Wall Street Journal melder at Blevins har fått beskjed om å måtte levere nøkkelkortet og forlate jobben som visepresident. Bloomberg skriver også at Apple satte i gang en intern etterforskning etter at flere ansatte hadde kommet over videoen på TikTok.

CNBC siterer en anonym Apple-ansatt på at Blevin skal være ferdig i jobben.

Ifølge Finansavisen har Blevin jobbet i Apple i 22 år, og rapporterte direkte til toppledelsen i selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer