Kinesisk øl-gigant:

Legger seg flat etter tissevideo

Nylig gikk en video av en ansatt som tilsynelatende tisser i en øltank, viralt. Nå legger det kinesiske bryggeriet Tsingtao seg flate.

ØL: Et kinesisk bryggeri har tilkalt politiet etter at en video har spredd seg. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Tidligere i oktober skapte en video av det som angivelig er en ansatt hos det kinesiske bryggeriet Tsingtao en strøm av reaksjoner i mediene.

I videoen, som opprinnelig ble publisert på den kinesiske sosiale medier-plattformen Weibo, kan man nemlig se det som skal være en ansatt på bryggeriet, hoppe opp på en tank med øl-ingredienser før han deretter tisser oppi den.

Nå tar selskapet grep for å hindre at liknende lekkasjer skal skje igjen. Det skriver de i en fersk uttalelse på Weibo.

- Beklager sterkt

Børsen kunne tidligere melde at politiet var involvert i etterforskningen av hendelsen. Det var da uvisst om vedkommende som ble tatt på fersken med smekken nede, var ansatt ved bryggeriet.

Etterforskere har nå konkludert med at den ansatte var leid inn til en av deres fabrikker fra et bemanningsselskap.

Vedkommende har også nærmest blitt tatt med buksene nede. Sikkerhetsmyndigheter har nemlig anholdt ham for mistanke om fortsettlig å ha forvoldt skade på noen andres eiendom.

- Denne hendelsen avslørte sikkerhetshull i vår råvaretransport, noe vi er svært lei oss for og skammer oss over, skriver Tsingtao i onsdagens uttalelse.

- Vi beklager sterkt til kundene våre for denne hendelsen.

Tar grep

Bryggeriet, som er et av verdens største målt i ølvolum, varsler videre en strøm av forbedringstiltak for forhåpentligvis å kunne tørke opp den negativ omtalen etter hendelsen.

Dette vil blant annet innebære å implementere strengere kvalitetskontrollsystemer, styrke opplæringen av innleide ansatte, samt redusere kontakten mellom ansatte og råvarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer