Gunhild Stordalen slakter seg selv

Legger seg flat: - Sikringen røk

Gunhild Stordalen legger seg flat etter hissig debatt med Dagbladets bokanmelder.

- PINLIG: Lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen tordnet mot Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger under Dagsnytt 18-debatten. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg levde rett og slett ikke opp til hvordan en god debattant bør være. Jeg var til dels aggressiv og ovenfra og ned, skriver Stordalen i et debattinnlegg hvor hun beklager sin oppførsel overfor Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger.

Det gikk angivelig ikke helt etter Gunhild Stordalens egen plan, da hun møtte Krøger til debatt i NRKs radioprogram Dagsnytt 18 i forrige uke.

SORRY, KRØGER: EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen gir seg selv terningkast to etter sammenstøtet med Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger i Dagsnytt 18. Foto: Lars Eivind Bones
SORRY, KRØGER: EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen gir seg selv terningkast to etter sammenstøtet med Dagbladets bokanmelder Cathrine Krøger i Dagsnytt 18. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Bakgrunnen var at Krøger hadde gitt Stordalens bok «Min medisin» terningkast to.

Ifølge Krøger er Stordalens selvhjelpsbok så overflatisk og lite troverdig at det nesten er pinlig.

Likte det ikke

Krøgers kritikk - som i beste fall er et lite hakk over regelrett slakt, falt naturlig nok Stordalen tungt for brystet.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke likte at boka «Min medisin» ble hardt håndtert av Cathrine Krøger, skriver Stordalen.

Stordalen, som selv er utdannet lege, føyer raskt til at det står i anmelderens fulle rett å ramme hardt.

- Det er jobben hennes, og jeg skal tåle både positive og negative innspill når jeg trer inn i det offentlige rom, understreker EAT-grunnleggeren.

Sikringen røk

I ettertid har Gunhild Stordalen kommet til at hun er så misfornøyd med sin innsats at hun ganske enkelt triller et brutalt terningkast to for egen opptreden i debatten med Krøger.

BOIKOTT: Miljøforkjemper Gunhild Stordalen sier hun blir forbanna når hun ser hva som er på restaurant-menyen. Video: Instagram/gunhild_stordalen og NTB/Scanpix. Reporter: Magnus Paus. Vis mer

Altså det samme terningkastet som Dagbladets anmelder ga boka.

- Det som fikk sikringen til å ryke, var debatten rundt det norske helsevesenet, og påstanden om at jeg mener at alvorlig sykdom er selvforskyldt. Mitt anliggende er ikke å avfeie skolemedisinen, slik Krøger mener at jeg gjør, framholder Gunhild Stordalen.

Stordalen skriver at hun selv er et «levende bevis på at moderne medisin redder liv og er helt nødvendig». Samtidig mener hun at helsevesenet kan bli flinkere til å jobbe forebyggende og «se helhetlig på pasient og sykdomsforløp».

Ikke fornærmet

Cathrine Krøger sier at Stordalens utfall i Dagsnytt 18 kom overraskende på henne.

- Jeg ble forbløffet over at en proff person som Gunhild Stordalen kunne opptre så uprofesjonelt i en debatt, og jeg tror på henne når hun sier hun beklager. På den annen side utelukker jeg ikke at det hele kan være en genistrek.

- Hvordan?

TOGREISE: Gunhild Stordalen valgte alternativ transport til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, noe hun endte med å angre på. Foto: Daniel Kragset / Northstories Vis mer

- Hun får masse PR for en dårlig bok. Først ved å være oppsiktsvekkende ubehøvlet etter å ha fått kritikk for en liten spennende bok. Og deretter sikre seg et nytt oppslag ved å si unnskyld, sier Krøger.

Krøger understreker at hun står greit i stormen.

- Jeg er kritiker, og jeg kan være ganske røff i tonen, så personlig tåler jeg sånne sammenstøt godt. Jeg er overhodet ikke fornærmet, forsikrer anmelderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer