Legger seg paddeflat

Halvdan Sivertsen langet ut mot Rema-toppen, etter det han beskriver som «misbruk» av en av hans mest folkekjære låter. Nå beklager milliardæren.

Foto: Ned Alley / Scanpix // Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Ned Alley / Scanpix // Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

– Privat må man kunne gjøre hva man vil. Det finnes massevis av rare versjoner i norske hjem, men at en seriøs næringslivsaktør misbruker andres verk. Da kan man forlange en unnskyldning.

Det sier Halvdan Sivertsen til Dagens Næringsliv.

Den folkekjære visesangeren reagerte nemlig kraftig på at Rema 1000 spilte en omskrevet versjon av den populære «Kjærlighetsvisa», under åpningen av kjedens butikk nummer 1000 på Ranheim tidligere denne måneden, slik E24 omtalte.

- Prinsipiell sak

Sivertsen sier til DN at han ikke driver med reklame, og er derfor sterkt kritisk til Remas bruk av sangen. Han sier «man må bare le av dette», men understreker samtidig at det er en prinsipiell sak, og at man ikke skal «ta seg til rette med andres åndsverk».

Sivertsen har tidligere fortalt om hvordan det var en krangel med kona som fikk ham til å skrive «Kjærlighetsvisa» på slutten av 70-tallet.

Men i versjonen som ble spilt under butikkåpningen på Ranheim, var det ikke lenger «vinden ifra høyre» som snart måtte snu. I stedet kunne de frammøtte høre at «vinden fra Rema ikke må snu», ifølge E24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.