Lego-familiens hobby ga gigantsmell

Regnskapet viser et svimlende tap på flere hundre millioner kroner.

BLODRØDE TALL: Kjeld Kirk Kristiansen er en av Danmarks rikeste. Her sammen med kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: NTB Scanpix
BLODRØDE TALL: Kjeld Kirk Kristiansen er en av Danmarks rikeste. Her sammen med kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lego-eier Kjeld Kirk Kristiansen (72) og hans barn regnes som en av Danmarks rikeste familier. Ikke ukjent nyter de godt av sin private formue på svimlende 230 milliarder danske kroner.

Foruten overdådige herregårder, egne jaktslott, en dyrepark, og privateide golfbaner, eier far Kjeld to av Danmarks største stutterier.

Hesteinteressen viser seg derimot å være et tapssluk av dimensjoner.

Ifølge danske BT har Kirk Kristiansens stutteri Blue Hors i Randbøl i årevis levert et regnskap bestående av blodrøde tall. Bare i fjor registrerte milliardæren et underskudd på hele 55 millioner norske kroner.

Artikkelen fortsetter under:

Det resultatet følger en sju år lang økonomisk bakrus, med et samlet underskudd på 459 millioner norske kroner.

Ellevill stall

Det er Lego-eieren selv og dattera Agnete Kirk Thinggaard (36) som i størst grad dyrker lidenskapen for hest innad i familien. 36-åringen regnes som en av Danmarks fremste dressurryttere, og representerte blant annet hjemlandet under OL i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer