Lego-familiens hobby ga gigantsmell

Regnskapet viser et svimlende tap på flere hundre millioner kroner.

BLODRØDE TALL: Kjeld Kirk Kristiansen er en av Danmarks rikeste. Her sammen med kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: NTB Scanpix
BLODRØDE TALL: Kjeld Kirk Kristiansen er en av Danmarks rikeste. Her sammen med kronprinsesse Mary av Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lego-eier Kjeld Kirk Kristiansen (72) og hans barn regnes som en av Danmarks rikeste familier. Ikke ukjent nyter de godt av sin private formue på svimlende 230 milliarder danske kroner.

Foruten overdådige herregårder, egne jaktslott, en dyrepark, og privateide golfbaner, eier far Kjeld to av Danmarks største stutterier.

Hesteinteressen viser seg derimot å være et tapssluk av dimensjoner.

Ifølge danske BT har Kirk Kristiansens stutteri Blue Hors i Randbøl i årevis levert et regnskap bestående av blodrøde tall. Bare i fjor registrerte milliardæren et underskudd på hele 55 millioner norske kroner.

Artikkelen fortsetter under:

Det resultatet følger en sju år lang økonomisk bakrus, med et samlet underskudd på 459 millioner norske kroner.

Ellevill stall

Det er Lego-eieren selv og dattera Agnete Kirk Thinggaard (36) som i størst grad dyrker lidenskapen for hest innad i familien. 36-åringen regnes som en av Danmarks fremste dressurryttere, og representerte blant annet hjemlandet under OL i 2016.

Under opptrening har hun kunnet velge mellom hester til en verdi av intet mindre enn 185 millioner kroner i familiens private stall.

Like ved sitt eget gods i Nordjylland, har Agnete Kirk Thinggaard også en egen stall og et stutteri. Ifølge BT gikk også dette i underskudd med 90 millioner danske kroner i 2018.

Smell for sønnen

Det er ikke bare far og datter som opplever å gå i minus på dyre hobbyer og investeringsprosjekter.

Kjeld Kirk Kristiansen (72) har - foruten døtrene Sofie (43) og Agnete (36) - sønnen Thomas (41).

Ifølge Finans har sistnevnte investert store verdier i golf. For noen år siden spyttet 41-åringen inn hele 400 millioner danske kroner i golfbanen Great Northern i Danmark - som attpåtil har et tilknyttet spa-anlegg.

Artikkelen fortsetter under:

Fram til nå har ikke dette resultert i annet enn blodrøde tall, med et underskudd på 122 millioner danske kroner bare i 2018. Også året før ble det levert negative resultater.

Familien lider likevel ingen nød. I mars ble det klart at det familiens konsern, Kirkbi, som eier 75 prosent av leketøysprodusenten Lego, hadde et overskudd som tilsvarer nesten 26 milliarder kroner i 2019.

Det er nesten dobbelt så mye som året før, da overskuddet var i overkant av 13 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer