Lego-topp frykter børskrakk

Mannen som styrer formuen til den styrtrike Lego-familien i Danmark er ikke nådig.

KRAKK-ADVARSEL: Frykt og uro preget aksjemarkedene i begynnelsen av mars 2020. Det ble kortvarig. Nå ser investeringsdirektøreren for Danmarks rikeste familie tegn til et nytt børskrakk. Arkivfoto: John Angelillo, UPI/Shutterstock/NTB
KRAKK-ADVARSEL: Frykt og uro preget aksjemarkedene i begynnelsen av mars 2020. Det ble kortvarig. Nå ser investeringsdirektøreren for Danmarks rikeste familie tegn til et nytt børskrakk. Arkivfoto: John Angelillo, UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investeringsdirektør Teis Knuthsen styrer den styrtrike Lego-familiens milliardformue gjennom investeringsfondet Kirk Kapital.

Han mener det er flere illevarslende tegn på at finansmarkedene er så overopphetede at vi styrer mot et nytt krakk og en gjentakelse av finanskrisen.

- Vi kommer til å fortsette å se utrolig positivt innstilte finansmarkeder framover, helt til markedene ender med å være altfor dyrt priset. Og da får vi et krakk. Jeg har vanskelig for å se at vi ikke ender der, sier Knuthsen til Finans.

Ikke balansert

Mannen som styrer Lego-arvingenes enorme pengebinge tror ikke krakket kommer i løpet av 2022. Dette blir fortsatt et år hvor investorene kan høste pene gevinster, mener Knuthsen.

Men allerede nå er mange aksjer så høyt priset at det ikke står i et riktig forhold til selskapenes inntjening, framholder han.

- Vi er ikke i en balansert finansiell og økonomisk situasjon, sier Knuthsen.

Den eventyrlige oppturen vil dermed ikke bare avta, men altså trolig ende med et børsfall så voldsomt at det handler om et krakk.

Rekorder i 2021

For å sette dét litt i perspektiv:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.