Historisk oppgang i leieprisene:

Leiemarkedet i Bergen: - Et rent mareritt

Camilla Estelle Ramsey-Strømland (24) har vært på intens leilighetsjakt i hele sommer.

NY I BERGEN: Camilla Estelle Ramsey-Strømland (24) har akkurat flytta fra Stavanger til Bergen. Å finne leilighet i sistnevnte by, var ikke en lett oppgave. Foto: Privat
NY I BERGEN: Camilla Estelle Ramsey-Strømland (24) har akkurat flytta fra Stavanger til Bergen. Å finne leilighet i sistnevnte by, var ikke en lett oppgave. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Leiemarkedet i Norge er brennhett. Tusenvis av studenter står i kø for å få studenthybel i de store byene, og mange rapporterer om stor pågang i det private markedet også.

Samtidig viser Eiendom Norges utleieboligstatistikk at det er en historisk sterk oppgang i leieprisene. I de fire store byene steg prisene med 2,7 prosent i andre kvartal 2022. Det siste året har prisene steget med 4,2 prosent.

Stavanger/Sandnes og Bergen hadde sterkest leieprisutvikling det siste året, med en oppgang på 10,3 og 6,6 prosent.

Hybel.no-gründer Christian Rasmussen bekrefter også prisøkningen.

- Vi ser også en betydelig prisøkning. Vi opplever det i alle byer og tettsteder, både på hybel.no og markedsplassen.no, sier han til Børsen.

Til eksempel har gjennomsnittelig månedsleie på en 1-roms leilighet annonsert på hybel.no i Bergen steget fra 7620 kroner i 2018 til 8352 kroner i 2022.

Det har Camilla Estelle Ramsey-Strømland (24) fått kjenne på.

- Det er et rent mareritt sånn som det er nå. Det er ikke nok leiligheter på markedet. Og for meg som har to hunder, så er det enda vanskeligere. De fleste vil ikke ha dyr i leilighetene sine, sier hun til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.