Airbnb:

«Leietakeren fra helvete»

Det skal ha tatt utleier 570 dager å bli kvitt en kvinne som verken ville betale eller forlate leiligheten.

«AMERIKAS VERSTE»: Kvinnen nektet å flytte fra en leilighet i Los Angeles. Her fra et tilfeldig nabolag i byen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
«AMERIKAS VERSTE»: Kvinnen nektet å flytte fra en leilighet i Los Angeles. Her fra et tilfeldig nabolag i byen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Et leieforhold gjennom Airbnb har vist seg å bli av det langvarige slaget for Aleksandar Jovanovic. En kvinne skal angivelig ha nektet å flytte ut av gjestehuset hans ved avtalt tid, og heller blitt hele 570 dager lengre enn hun skulle - uten å betale.

For det er hun av amerikansk presse gitt kallenavnet «leietakeren fra helvete».

Den spesielle leiekrangelen finner sted i Los Angeles. Bakgrunnen var at Jovanovic ikke hadde godkjent utleieleilighet - og dermed ikke hadde rett til å kaste ut leietakeren. Det skyldtes at dusjen var oppført uten de nødvendige tillatelser. Men kvinnen slapp visstnok heller ikke Jovanovic inn for å rette opp.

Slår tilbake: - Svertekampanje

Utleier Jovanovic har saksøkt kvinnen, både for å bli kvitt henne, og for å få betalt for oppholdet. 3. november flyttet hun endelig ut, og Jovanovic kan igjen disponere utleieleiligheten. Ifølge utleieren skjedde dette som følge av at politiet banket på døra.

Selv nekter kvinnen for utleierens historie, og mener at sannheten ikke har kommet fram.

- Dette er en svertekampanje. Overskriftene er falske. Dette var aldri en seks måneders Airbnb, vi hadde aldri blitt enige om en avslutningsdato for leieforholdet. Jeg nektet ikke å betale leie, jeg krevde ikke 100 000 dollar for å dra, eller noe beløp fra Jovanovic for at jeg skulle flytte ut. Jeg ble anbefalt å ikke uttale meg for å korrigere historien. Folk vet ikke at den virkelig historien er veldig, veldig annerledes enn de har blitt fortalt, skriver hun i en mail til Business Insider.

BLINDLEIA: Hvis du ikke har arvet hytta og er vanlig lønnsmottaker, har du neppe råd til en av perlene i Norges dyreste kyststripe. De som har råd til å bruke titalls millioner de forblåste holmene, virker ganske fornøyde - når de ikke krangler med bråkete naboer, eller med myndighetene om diverse utbyggingstiltak. Video: Matias Grinde / Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kastet ut før

Beløpet på 100 000 dollar er omtalt av LA Times, som viser til et forliksforslag de skriver at de har sett.

Hennes advokat sier til avisa at klienten flyttet ut for sin personlige sikkerhet, og at hun aldri ble eskortert vekk fra eiendommen.

«Det på grunn av ekstrem trakassering av utleieren, falske historier og overskrifter han har plantet i pressen om henne, hans overvåkning og offentliggjøring av henne og hennes venners informasjon, samt tilstanden til eiendommen», skriver han.

Det er ikke første gangen kvinnen har blitt kastet ut av en leilighet. Daily Mail publiserte i oktober rettsdokumenter som viste at kvinnen hadde blitt kastet ut av et hus i Oakland, California, bare to måneder tidligere.

Da ble hun saksøkt for 19 000 dollar i utestående leiebeløp etter å ha sluttet å betale leie for luksushjemmet hun bodde i. Hun ble dømt til å betale.

Da skyldte hun på coronapandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer