Leif Frode Onarheim er død

Tidligere Høyre-representant og næringslivstopp Leif Frode Onarheim er død. Han ble 87 år gammel.

DØD: Leif Frode Onarheim gikk bort torsdag. Han ble 87 år gammel. Foto: Lise Åserud / NTBFoto: Lise Åserud / NTB
DØD: Leif Frode Onarheim gikk bort torsdag. Han ble 87 år gammel. Foto: Lise Åserud / NTBFoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Onarheim gikk bort torsdag etter en tids sykdom, bekrefter hans familie overfor NTB via kommunikasjonsbyrået First House.

Han var en anerkjent næringslivsleder og politiker, og var president i Norges Industriforbund fra 1981 til 1983. Senere ble han president i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) i 1996–2000.

Onarheim ble deretter innvalgt på Stortinget for Høyre fra Akershus i 2001-2005, der han i all hovedsak engasjerte seg i spørsmål knyttet til næringslivets vilkår og behovet for sikker tilgang på energi.

Senere satt han i Asker kommunestyre i 2007 og ble varaordfører i kommunen fra 2015 til 2019.

Onarheim var også svært aktiv i næringslivet og var utdannet siviløkonom. Han var konsernsjef i Nora Industrier i 1980-1991, og senere styreformann i Orkla i 1991–1992 etter fusjonen. Han har også hatt en rekke andre styrelederverv i blant annet Aschehoug, NetCom og Narvesen, samt vært konsernsjef i Marine Harvest.

I 1986 ble Onarheim utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. I 2008 fikk han Dagligvareprisen for utviklingen av Pizza Grandiosa, som ble lansert av Nora Industrier i 1980.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer