Zelenskyj:

Leiligheten tvangsselges - massiv interesse

Det er enorm etterspørsel etter Volodymyr Zelenskyjs leilighet på Krimhalvøya, som nå tvangsselges av russiske myndigheter.

TVANGSSALG: Leiligheten Volodymyr Zelenskyj har hatt sammen med kona Elena på Krim-halvøya, auksjoneres nå bort av russiske myndigheter. Foto: YVES HERMAN / POOL / AFP
TVANGSSALG: Leiligheten Volodymyr Zelenskyj har hatt sammen med kona Elena på Krim-halvøya, auksjoneres nå bort av russiske myndigheter. Foto: YVES HERMAN / POOL / AFP Vis mer
Publisert

Tidligere i år ble den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs leilighet på den russisk-annekterte Krim-halvøya konfiskert av russiske myndigheter.

Leiligheten auksjoneres nå bort for å finansiere Russlands invasjonskrig i Ukraina, og dét til massiv interesse, skriver det russisk-statlige nyhetsbyrået Ria.

Selve salgsauksjonen skal finne sted 30. oktober.

- Mest etterspurt

- For øyeblikket har det blitt lagt ut salgsannonser av boliger, inkludert leiligheten til Zelenskyj-paret (denne eiendommen er den mest etterspurte på auksjonen), detaljhandelslokaler og helsefasiliteter.

Det skriver lederen for parlamentet på Krim-halvøya, Vladimir Konstantinov, på sin Telegram-kanal.

Leiligheten, som har et samlet areal på 119,5 kvadratmeter, ble offisielt lagt ut for salg forrige uke. Den koster opprinnelig 24,6 millioner rubler - tilsvarende nærmere 2,9 millioner norske kroner.

Flere eiendommer konfiskert

På papiret tilhører leiligheten Zelenskyjs kone Elena, som skal ha kjøpt den i april 2013. Året etter ble Krim-halvøya annektert av russiske styrker.

Det var imidlertid ikke før i mai i år at leiligheten ble konfiskert av russiske myndigheter.

Også flere andre ukrainsk-eide eiendommer ble konfiskert på samme tid.

Parlamentet på Krim-halvøya har nemlig satt sammen en egen kommisjon, som har utarbeidet en liste over utenlandske statsborgere som begår «uvennlige handlinger» mot Russland.

Andre eiendommer, som også har blitt tvangssolgt av russiske myndigheter, tilhører, ifølge Konstantinov, ukrainske oligarker.

Alle disse tvangssalgene skjer til tross for at Kreml tidligere hevdet at de ville respektere eiendomsretten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer