Leirsjef slaktes: - En misforståelse

Daglig leder Jostein Waskaas forteller om voldsomme hatmeldinger etter at han avslo Pride-overnatting. Han mener kritikken er uberettiget, mens Gisle Agledahl fortsatt synes «det er vanskelig å lese situasjonen annerledes».

KRAFTIG REFS: Jostein Waskaas, daglig leder i Fyresdal Kurs og Leirsted, mener at bråket som har oppstått i kjølvannet av bygdas Pride-arrangement i fjor, er basert på en misforståelse. Nå tar han bladet fra munnen. Foto: Privat

KRAFTIG REFS: Jostein Waskaas, daglig leder i Fyresdal Kurs og Leirsted, mener at bråket som har oppstått i kjølvannet av bygdas Pride-arrangement i fjor, er basert på en misforståelse. Nå tar han bladet fra munnen. Foto: Privat

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Børsen gjør oppmerksom på at denne saken opprinnelig hadde en annen tittel. Den ble kort tid etter publisering endret, etter tilbakemelding.

- Jeg har blitt kalt ufyselig, trangsynt, hatefull og homofob. Kritikken har haglet inn på både mail, telefon og via nettsida vår. En person skrev: «Dere er trangsynte mennesker som utviser hat basert på legning. Jeg håper dere havner i helvete den dagen dere dør.»

Det stormer kraftig rundt daglig leder Jostein Waskaas og hans overnattingssted, Fyresdal Kurs og Leirsted, i Telemark. Bakteppet for bråket er et Pride-arrangement initiert av «Bloggerne»-profil og journalist, Gisle A. Gjevestad Agledahl.

Ifølge God kveld Norge skulle arrangementet, som fant sted i den vesle bygda Fyresdal i august i fjor, møte motstand fra deler av lokalsamfunnet.

Vurderer anmeldelse

Et konkret eksempel er at Pride-gjester ble nektet overnatting ved ovennevnte Fyresdal Kurs og Leirsted.

- Det var et hotell som nektet å leie ut til folk som kom den helgen vi skulle arrangere Pride, forteller Agledahl til God kveld Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer