Lekkasje i oljerørledning

Tirsdag kveld registrerte Polen en lekkasje i oljerørledningen Druzjba, som frakter olje fra Russland til Europa. Oljeprisen gjorde et umiddelbart byks etter at nyheten ble kjent.

DRUZJBA: Rørledningen med russisk olje går til mange europeiske land, her fra et raffineri utenfor Budapest i Ungarn. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB
DRUZJBA: Rørledningen med russisk olje går til mange europeiske land, her fra et raffineri utenfor Budapest i Ungarn. Foto: Bela Szandelszky / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polen har registrert en lekkasje fra oljerørledningen Druzjba, opplyser den polske rørledningsoperatøren Pern.

Lekkasjen ble oppdaget tirsdag kveld, og årsaken er foreløpig ukjent, opplyser Pern ifølge nyhetsbyrået Reuters onsdag morgen.

Den skal ha blitt oppdaget i en del av røret som ligger rundt 70 kilometer fra byen Plock i det sentrale Polen.

Ingen holdepunkter for sabotasje

Da nyheten ble kjent, førte det til et umiddelbart byks i oljeprisen, til nesten 95 dollar fatet. Oljetradere er på alerten og ser etter tegn til potensiell sabotasje, skriver Bloomberg.

Hendelsen øker bekymringen i Europa, som står i en energikrise, skriver Reuters. Nylig ble det oppdaget lekkasjer i Nord Stream 1 og 2, rørledningene som frakter russisk gass gjennom Østersjøen til Europa. Flere har slått fast at dette skyldtes sabotasje.

Mateusz Berger, den øverste tjenestemannen med ansvaret for energi-infrastruktur i Polen, sier det ikke er noen grunn til å tro at Druzjba-lekkasjen ble forårsaket av sabotasje.

- Her kan vi snakke om skader forårsaket av en ulykke, sier Berger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer