Lekkasje: Store skattekutt til pendlerne

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum lover store skattekutt til pendlerne i den nye regjeringens statsbudsjett.
- En enorm endring, sier Vedum.

ENORMT: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det økte pendlerfradraget vil hjelpe de som reiser langt til jobb «enormt». Foto: Frank Karlsen/ Dagbladet
ENORMT: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det økte pendlerfradraget vil hjelpe de som reiser langt til jobb «enormt». Foto: Frank Karlsen/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi gjør en kraftfull forbedring i pendlerfradraget.

Det slår finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fast. Han sitter over en kaffekopp på Norges travleste togstasjon for å gi Dagbladet innblikk i en av de største satsingen på den nye Ap/Sp-regjeringens første statsbudsjett.

Vedum har brukt mye av valgkampen på å snakke om folk i distriktene, og ikke minst dem som reiser langt til jobb. Gjennom flere år har pendlerne vært en sak som ligger hjertet hans nært.

- Erna Solberg har strammet veldig, veldig kraftig inn på pendlerfradrag, så ønsker vi å gjøre det motsatte, og vi ønsker å gjøre det for alle pendlere, uansett hvor du bor.

Pendlermilliard

- Det gjelder veldig mange arbeidsfolk. Det er en kostnad for folk å pendle - det er slitsomt. Det er en kostnad for familien at man er mye borte. Også er det bra for økonomien at noen er villige til å reise langt på jobb. Det skaper fleksibilitet i arbeidsmarkedet også, forklarer Vedum.

I Sp/Ap-regjeringens justerte statsbudsjett har han tryllet fram 500 ekstra millioner til å styrke pendlerordningen. Solberg-regjeringen hadde allerede foreslått økte fradrag for pendlerne i budsjettet de la fram like før de måtte gå av. Totalt styrkes nå ordningen med 800 millioner kroner sammenlignet med slik det er i dag. Vedum beskriver det som en «pendlermilliard».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer