Lekkasjene fra statsbudsjettet

Klokka 10 legger regjeringen fram sitt forslag til neste års statsbudsjett. Dette vet vi så langt.

STATSBUDSJETT: Solberg-regjeringen legger fram sitt forslag til statsbudsjett for 2022 klokka 10. Den nye regjeringen kan justere forslaget fram til desember. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
STATSBUDSJETT: Solberg-regjeringen legger fram sitt forslag til statsbudsjett for 2022 klokka 10. Den nye regjeringen kan justere forslaget fram til desember. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag klokka 10 legger Solberg-regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2022.

Forslaget vil trolig justeres av den nye regjeringen, som har fram til 10. november på å legge fram sin tilleggsproposisjon til Stortinget. Deretter må Støre-regjeringen komme til en enighet med SV, som har gitt uttrykk for at det kan bli tøffe forhandlinger - de ønsker nemlig gjennomslag for det de ikke fikk under sonderingene.

Den avtroppende regjeringen har lekket flere punkter fra deres siste budsjettforslag. Dette vet vi:

Bistandsbudsjettet økes

Bistandsbudsjettet økes med 3,8 milliarder kroner - fra 38,1 til 41,9 milliarder. Det bekrefter utviklingsminister Dag Inge Ulstein overfor Vårt Land.

Det tilsvarer omtrent en økning på 10 prosent fra forrige statsbudsjett, og vil sørge for at regjeringen når målet om at bistand skal utgjøre 1 prosent av antatt bruttonasjonalinntekt.

En femtedel av potten - altså 8,2 milliarder kroner - skal angivelig gå til klimatiltak.

- Orkaner og sykloner raserer hus og infrastruktur, tørke truer livsgrunnlaget og flom rammer millioner av mennesker hvert år. Derfor er det så viktig at en større del av pengene går til klimatilpassing, sier Ulstein til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer