«Lekket» samtale ryster: - Han er satan

En angivelig telefonsamtale mellom to russiske rikmenn sender sjokkbølger gjennom Russland.

OMTALT SOM KAKKERLAKK: Dersom telefonsamtalen skulle være ekte, gir diskusjonen et sjeldent innblikk i oligarkenes mening om Putin og presidentens krigføring i Ukraina. Foto: NTB
OMTALT SOM KAKKERLAKK: Dersom telefonsamtalen skulle være ekte, gir diskusjonen et sjeldent innblikk i oligarkenes mening om Putin og presidentens krigføring i Ukraina. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I nyere tid har flere sentrale skikkelser rundt Putin tatt avstand fra presidentens politikk - selv om dette fortsatt tilhører sjeldenhetene.

Ifølge eksperter er ikke russiske myndigheter fremmed for å straffe personer de mener truer regimet eller opptrer på en måte russiske myndigheter tolker som fiendtlig.

En som nå skal sitte med hjertet i halsen, er den kjente russiske musikkprodusenten Josif Prigozjin.

Det skyldes en angivelig lekket telefonsamtale mellom ham og den aserbajdsjanske oljemilliardæren Farkhad Akhmedov - også han med tette bånd til Russland.

- Rævpult landet

Diskusjonen i opptaket - og ikke minst kritikken mot Putin - må kunne stemples som eksplosiv. Samtalen, som tilsynelatende aldri var ment å nå dagens lys, skal ha slått ned som ei bombe blant den russiske eliten.

Den uavhengige russiske avisa Novaja Gazeta er blant mediene som har omtalt den påståtte lekkasjen. Her retter det som skal være Prigozjin kraftig skyts mot Kreml og Putins innerste krets, som han beskriver som «en gjeng med tapere».

- Nei, Farkhad, det er ingen tvil om at de har rævpult hele landet, lyder det fra det som skal være Prigozjin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer