Nicolai Tangen

Ler av spørsmål om lønn

Bakteppet var dystert og tallene blodrøde. Men plutselig brøt oljefondets sjef ut i latter.

ARENDALSUKA: Oljefondet-leder Nicolai Tangen var i godt humør under Arendalsuka 2022. Video: Linn-Christin Marthinussen Vis mer
Publisert

ARENDAL (Børsen): Krig i Europa, et aksjemarked i fritt fall og renter på vei opp over hele kloden. Dette er Nicolai Tangens forklaringer på hvorfor oljefondet tapte 1700 milliarder kroner i årets seks første måneder.

- Vi må være forberedt på at det kan bli verre, sier Tangen til Børsen like etter presentasjonen av fondets halvårsrapport i Arendal.

Faktisk har oljefondet publisert et skrekkscenario der de tar høyde for at ting virkelig blir ille.

- Det angir et mulig tap på 40 prosent. Sånn sett var en nedgang på 14 prosent veldig innafor, utdyper han.

Protesterte

Oljefondet har det siste halve året tatt en stadig mer kritisk rolle til lederlønninger i selskaper der fondet har aksjer.

Apple er blant gigantene som har fått oppleve at oljefondet har brukt sin eiermakt på generalforsamlingen til å stemme nei til styrets forslag om lønninger til toppsjefene.

- De tok umiddelbart kontakt og spurte hva de kan gjøre for å få oss til å stemme ja ved neste korsvei, sa oljefondets eierskapsdirektør Carine Smith Ihenacho under presentasjonen på Arendalsuka onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer