Treningssentrene rammes av økte strømpriser

- Lever på lånt tid

Mannen bak treningssenterkjeden «Sparta» reagerer kraftig på ordet «strømstøtte». - Jeg hater det ordet.

BEKYMRET: Sparta-eier Roddy McLeod frykter for framtida for treningskjeden Sparta. Her utenfor senteret i Ski. Foto: Privat
BEKYMRET: Sparta-eier Roddy McLeod frykter for framtida for treningskjeden Sparta. Her utenfor senteret i Ski. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går mot mørkere tider og strømprisene bare stiger og stiger. Mørke skyer truer over flere bedrifter som nå sliter med å betale de stadig høyere prisene for å holde hjulene i gang.

For Roddy McLeod er situasjonen bekmørk. Mannen bak treningskjeden Sparta, med rundt 5000 medlemmer, eier fem treningssentre i Ski, Ås, Askim og Spydeberg. Aldri før har han sovet så dårlig om natta som det han gjør nå, forteller han.

Snart kan det også være bekmørkt inne på treningssentrene hans. Mer om det seinere.

- Det er ekstremt krevende. Vi har fortsatt en bra medlemsmasse, men vi går en ukjent framtid i møte. Vi føler vi lever på lånt tid, forteller han til Børsen.

Østlandets Blad omtalte saken først

Frykter for framtida

McLeod er halvt skotsk, halv italiensk og oppvokst opp i Israel. Men kjærligheten brakte ham til Norge. Kjærligheten for trening har han også alltid hatt, men nå innrømmer han at det tærer på kreftene.

Strømregninga er ikke hva den en gang var.

- Vi har vært heldige som har hatt fastpris på strøm, men fra 1. oktober er det slutt. Vi regner med at regningen blir mellom 10 og 20 ganger så dyr som tidligere. Pulsen stiger når mailen fra strømselskapet tikker inn i innboksen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer