Liberalistene får stor pengegave fra Bahamas

En privat giver på Bahamas gir Per Sandbergs nye parti en pengegave på over en halv million kroner.

MOTTAR PENGEGAVE: Liberalistene, Per Sandbergs nye parti, mottar en pengegave på over en halv million fra en privat giver på Bahamas.oto: Heiko Junge / NTB
MOTTAR PENGEGAVE: Liberalistene, Per Sandbergs nye parti, mottar en pengegave på over en halv million fra en privat giver på Bahamas.oto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp-veteran Per Sandberg og hans nye parti Liberalistene mottar en pengegave på til sammen 560 000 kroner fra en privat giver på Bahamas.

Investor og tidligere mekler John Eystein Willoch gir valgkampens sjuende største pengebidrag fra en privatperson til et parti, skriver Nationen.

– Hvis det betyr noe for noen, så flyttet jeg ut av Norge i 2006. For 15 år siden. Jeg kommer tilbake når været blir bedre og Liberalistene sitter i regjering, skriver John Eystein Willoch i en kommentar til Nationen på e-post via Liberalistenes ledelse.

Opptatt av skattesystemet

Per Sandberg var nestleder i Frp 2006 til 2018. I september 2020 bekreftet han overfor Dagbladet at han hadde meldt seg ut av Frp og inn i Liberalistene - et parti som går inn for en sterk reduksjon av skatter, avgifter og offentlig sektor.

- Liberalistene er i dag det eneste partiet som ivaretar de liberale verdiene. Dette ligner på Frp i sin tid og veldig radikalt på enkelte områder. Disse stemmene trengs mer enn noen gang i norsk politikk, sa han til Dagbladet den gang.

I mars ble han enstemmig valgt som førstekandidat for Liberalistene i Oslo ved stortingsvalget til høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer