- Like dødelig som viruset

En ny rapport viser at corona-krisa rammer skjevt. Én gruppe må betale en urovekkende høy pris i lang tid framover.

UROVEKKENDE UTVIKLING: Bildet viser mørke vinduer i et boligområde i Shanghai i oktober. Millioner av mennesker over hele verden har mistet sitt levebrød som følge av coronakrisa. Foto: Aly Song / Reuters / NTB
UROVEKKENDE UTVIKLING: Bildet viser mørke vinduer i et boligområde i Shanghai i oktober. Millioner av mennesker over hele verden har mistet sitt levebrød som følge av coronakrisa. Foto: Aly Song / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av coronapandemien er verdensøkonomien i bratt utforbakke, og corona-tiltakene har ført til det sterkeste tilbakeslaget siden 1945.

En ny rapport viser imidlertid at én gruppe rammes spesielt hardt.

Dypt skille

Imens de ti rikeste i verden har sett sin samlede formue øke med en halv billion dollar siden pandemiens start, ventes det at det vil ta mer enn et tiår før verdens fattigste vil kunne gjenoppbygge det de mistet.

Det kommer fram i en ny rapport fra den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam. Den årlige rapporten blir lagt fram under Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits.

- Vi er vitne til den største økningen i ulikhet siden beregningene startet. Den dype skillet mellom rike og fattige viser seg å være like dødelig som viruset, sier Gabriela Bucher, daglig leder i Oxfam International.

Frontlinja sliter

En global undersøkelse blant 295 økonomer fra 79 land, bestilt av Oxfam, viser at 87 prosent av respondentene forventer en «økning» eller en «stor økning» i inntektsulikhet i sitt land som følge av pandemien.

Rapporten hevder at corona-krisa kan bidra til å øke økonomisk ulikhet i nesten alle land samtidig - for første gang på over hundre år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer