Stengt grense

Like mange coronalovbrudd som i hele fjor

Personen som ble tatt for ulovlig grensepassering ved Långflon mandag kveld ble den 44. i rekken av anmeldte coronalovbrudd så langt i år i Innlandet politidistrikt.

Illustrasjonsfoto: Grensekontrollen mot Sverige i Meråker. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Illustrasjonsfoto: Grensekontrollen mot Sverige i Meråker. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dermed er antall anmeldte coronalovbrudd i politidistriktet på høyde med alle covid-19-anmeldelsene i hele 2020. Da stoppet antall saker på 45.

- Vi ser svært alvorlig på ulovlige grensepasseringer. Det er en prioritert oppgave hos oss å håndheve gjeldende regelverk for å bidra til best mulig smittevern, sier Johan Martin Welhaven, leder for Felles enhet for påtale i en pressemelding fra Innlandet politidistrikt.

Av de 44 anmeldelsene så langt i år, er 35 anmeldt for ulovlige grensepasseringer. De resterende sakene gjelder hovedsakelig brudd på karantene.

I de 35 sakene som gjelder ulovlig grensepasseringer er det utstedt totalt 48 forelegg. Det vil si at det i noen av sakene var flere personer i samme bil som har fått utstedt individuelle forelegg, opplyser politiet.

Jobb og harryhandel

Jobbreise og handletur oppgis som noen av årsakene når folk blir stanset og tatt for ulovlig passering av den stengte grensa.

- Nordmenn som har blitt stanset har blant annet oppgitt at de var på vei hjem fra jobb, dagligvarehandling i Sverige, transportere hund, besøke kjøpt eiendom, hyttetur eller bare vært på kjøretur som årsaker, opplyser politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer