Mysterium på luksus-eiendom:

Likhunder markerte på nedgravd kabriolet

Politiet har iverksatt etterforskning, etter at en kabriolet meldt stjålet på 90-tallet ble oppdaget under gravearbeider på en millioneiendom i et av USAs rikeste strøk.

VILLASTRØK: Eiendommen hvor den nedgravde bilen ble oppdaget forrige uke, skal ligge i dette villaområdet i Atherton. Foto: Google maps
VILLASTRØK: Eiendommen hvor den nedgravde bilen ble oppdaget forrige uke, skal ligge i dette villaområdet i Atherton. Foto: Google maps Vis mer
Publisert

Kabrioleten, en Mercedes-Benz, ble oppdaget av landskapsarkitekter som jobbet på eiendommen torsdag i forrige uke, skriver nyhetsbyrået AP.

Eiendommen, som skal ha en prislapp på 15 millioner dollar, ligger i byen Atherton i Silicone Valley i California - et av USAs rikeste områder.

Politiet mener bilen ble gravd ned en gang på 1990-tallet, etter at den ble meldt stjålet fra Palo Alto i 1992, skriver San Francisco Chronicle.

Likhunder markerte

Det spesielle funnet førte til at politiet iverksatte etterforskning av saken. Det ble blant annet gjennomført søk med likhunder torsdag, opplyste politiet i en pressemelding torsdag.

- På grunn av de ukjente omstendighetene rundt hvorfor bilen ble gravd ned, ble det sendt likhunder til stedet. Likhundene hadde en svak markering for menneskelige levninger, skrev politiet.

Også kriminalteknikere ble sendt til eiendommen.

MYSTISK: Jeremy Smith oppdaget dette spesielle fenomenet på havbunnen i South Dakota. Video: Swns Vis mer

Til AP opplyser Daniel Larsen i Atherton-politiet at hundene kan ha markert for både menneskelige levninger, gamle bein, blod, oppkast, eller en kombinasjon av dette.

Fredag opplyste politiet at utgravingene var pågående, og at det ikke var gjort noen funn.

- Motivet og omstendighetene rundt denne hendelsen er under etterforskning, heter det i pressemeldingen.

De skriver videre at en likhund ble sendt tilbake til bilen for nye søk etter hvert som utgravingene pågikk. Likhunden gjorde igjen en svak markering for menneskelige levninger.

I amerikanske mediers omtale av saken framkommer det ikke om noen er i politiets søkelys i forbindelse med funnet. Politiet presiserer i pressemeldingen at de nåværende eierne av millionvillaen ikke er under etterforskning.

Dømt for drapsforsøk

Ifølge San Francisco Chronicle ble millionvillaen på 12 000 kvadratmeter, med blant annet basseng og tennisbane, bygget av en nå avdød mann, godt kjent av politiet fra tidligere, på 1990-tallet. Mannen er tidligere dømt for drapsforsøk, skriver avisa.

I 1966 ble han også dømt for å ha skutt og drept en 21 år gammel kvinne i leiligheten sin i Los Angeles-området. Etter noe tid i fengsel ble han imidlertid frikjent i 1968, da Californias høyesterett reverserte dommen på grunn av ugyldige beviser mot ham.

I 1977 ble han dømt for to drapsforsøk og tilbrakte tre år i fengsel, ifølge San Francisco Chronicle.

På slutten av 1990-tallet ble han også mistenkt for å ha leid inn folk til å senke en yacht til 1,2 millioner dollar for å sikre seg forsikringspenger, ifølge avisa, som ikke har klart å oppdrive en kommentar fra statsadvokatembetet som etterforsket saken.

Mannens familie eide eiendommen fram til 2014, da den ble solgt for 7,3 millioner dollar. De nåværende eierne overtok eiendommen i 2020 for 15 millioner dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer