Frp-uroen

Listhaug i NHO-konflikt

Etter kritikk fra tidligere Frp-statsråd og fra sine egne forklarer nå Sylvi Listhaug hvorfor Frp plutselig snudde i Acer-saken. Og hun gir NHO en nesestyver.

VARSLER ENDRING: En offensiv Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun kommer til å rendyrke Frp. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer
Publisert

Dagbladet fortalte torsdag om sterke reaksjoner på at Frp snur i Acer-saken.

Frp er blant partiene som stemte for å melde Norge inn i Acer for bare tre år siden. Men denne uka har de ombestemt seg: Frp er nå imot en tilknytning til EUs energibyrå.

Uroen i Frp er også økende. Tidligere i dag meldte hele partiets gruppe i Halden seg ut av partiet i protest. Timingen er ikke god for Sylvi Listhaug, som velges til ny partileder under Frp-landsmøtet i helga.

Nesestyver til NHO

Tidligere olje- og energiminister for partiet, Tord Lien, (Frp) ristet på hodet, mens FpU omtalte moderpartiets revers som «reinspikka populisme».

Sylvi Listhaug forklarer nå for første gang hvorfor Frp har snudd i spørsmålet om Acer. Det handler om å beskytte industrien, sier hun.

- Jeg savner et NHO som er mer opptatt av å gi skikkelige rammevilkår til industrien vår, i stedet for et NHO som jeg i økende grad opplever at jatter med LO, Ap og Høyre i industri- og klimaspørsmål, sier Listhaug til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer