Fikk sjokkerende melding:

- Litt kuk må du tåle

Ronja Andersen (27) fikk sjokkerende melding av potensiell arbeidsgiver. Sjømannsforbundet varsler tre grep mot mobbing og trakassering.

REAGERER: Ronja Andersen mener komunikasjonen i næringa må bli bedre for å hindre at liknende hendelser skjer igjen. Foto: Birthe Steen Hansen / Dagsavisen
REAGERER: Ronja Andersen mener komunikasjonen i næringa må bli bedre for å hindre at liknende hendelser skjer igjen. Foto: Birthe Steen Hansen / Dagsavisen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kort fortalt

  • Ronja Andersen (27) mottok en sjokkerende melding fra en potensiell arbeidsgiver.
  • Hun tok saken videre til Sjøfartsdirektoratet, som hun mener håndterte saken godt.
  • Andersen oppfordrer andre kvinner i bransjen til å si ifra om trakassering.
  • Sjømannsforbundet varsler tre grep mot mobbing og trakassering: nulltoleranse, legge til rette for varsling, og konsekvenser for brudd på retningslinjer eller lover.

Tidlig i 2023 tikket det inn en melding på mobilen til fisker Ronja Andersen (27). En potensiell arbeidsgiver hadde tatt kontakt med henne for å spørre om hun var interessert i å arbeide på en tråler.

Kort tid seinere kom enda ei melding.

«Litt kuk må du tåle,» sto det.

- Jeg fikk meg et sjokk. Jeg sleit med å ta det seriøst i starten, det var bare så dumt, sier Andersen til Børsen.

Etter å ha forhørt seg med noen andre, bestemte 27-åringen seg for å ta saken videre til Sjøfartsdirektoratet.

Hun er klar på at denne typen oppførsel ikke er greit, og oppfordrer andre kvinner i bransjen til å si ifra dersom de opplever trakassering eller andre ubehagelige opplevelser.

Det var bransjeavisa Kystens Næringsliv som først omtalte saken.

FIKK SJOKK: Denne meldinga møtte den unge fiskeren i starten på fjoråret. Skjermdump: Privat
FIKK SJOKK: Denne meldinga møtte den unge fiskeren i starten på fjoråret. Skjermdump: Privat Vis mer

- Fikk litt kuk tilbake

Andersen kommer opprinnelig fra Tufjord i Vest-Finnmark, og begynte i fiskeryrket som 18-åring. Hun forteller at hun aldri har opplevd noe liknende.

- Det har vært mye trakassering i næringa, og jeg sleit med om jeg skulle si ifra eller ikke, sier hun.

Til slutt tok hun likevel mot til seg, og kontaktet Sjøfartsdirektoratet. Andersen roser dem for hvordan saken ble håndtert.

Ikke lenge etter at hun hadde tatt kontakt med dem, forteller Andersen at hun fikk hun en beklagelse fra vedkommende som hadde sendt meldingen.

- Jeg fikk en melding hvor han la seg langflat og beklaget seg veldig. Jeg svarte at så lenge det aldri skjer igjen, godtar jeg det, sier Andersen.

- Han fikk litt kuk tilbake, men kanskje ikke på den måten han mente.

Børsen er kjent med identiteten til mannen som omtales i saken, og har forsøkt å komme i kontakt med ham. Han har ikke svart på våre henvendelser. Kystens Næringsliv skriver at han overfor Andersen skal ha uttrykt at han ikke ønsker videre kontakt.

Kommer med oppfordring

I dag har Sjøfartsdirektoratet en egen varslingstjeneste på nett. Da Andersen tok kontakt, fantes ikke dette ennå.

Hun er svært positiv til tiltaket, og håper at også andre kvinner blir bevisste på at det finnes et slikt tilbud.

- Jeg oppfordrer alle til å bruke siden, løse ting internt, og si ifra når ting skjer, sier Andersen.

Hun har også en oppfordring til menn i bransjen:

- Kommunikasjon er tingen. Vi må bli bedre på å kommunisere. Det er en ganske macho kultur, og det er en steintøff jobb i seg selv. De kan bidra til å ikke gjøre det verre for andre, og å ta vare på nye fiskere uansett kjønn.

Dersom en hendelse først har skjedd, mener Andersen det er viktig at ting løses internt uten å henge ut noen.

- Det har bidratt til å skape mye frykt der ute. Det er lov å trå feil, så lenge man rydder opp og blir enige. Det tror jeg er rett vei å gå. Ingen trenger å ha sånne ting hengende over seg unødvendig, sier hun.

Andersen har vært med på å stifte Ungdommens Fiskarlag, som jobber for å fremme de unges interesser i næringa. Hun forteller at de stadig får henvendelser fra både kvinner og menn i bransjen, som opplever utfordringer på arbeidsplassen.

- Det kommer inn mange ting til oss, og jeg ser at det trengs et mye større fokus på kommunikasjon.

Tre grep står sentralt

Assisterende tariffansvarlig Shorish Azari i Sjømannsforbundet jobber med bekjempelse av mobbing, trakassering, diskriminering og seksuell trakassering i Norges største fagforbund for sjøfolk og havfiskere.

Han understreker at han ikke kjenner saken til Andersen, og uttaler seg på generelt grunnlag.

Tre grep stå sentralt i Azaris arbeid, forteller han.

- Det første er å ha nulltoleranse for trakassering, seksuell trakassering og mobbing. Det andre er å legge til rette for at folk kan si ifra om saker før de utarter, sier han til Børsen.

Det tredje grepet:

- Dersom man kommer fram til at det er begått brudd på retningslinjer eller lover, må det få konsekvenser for den som har begått handlingene. Ellers hjelper det ikke. Det kan være alt fra en irettesettelse til en oppsigelse. Det må selvfølgelig være forholdsmessig - det er ikke alltid grunnlag for oppsigelse. Det avhenger av hva som er gjort.

Tall viser at mobbing, trakassering, diskriminering og seksuell trakassering «absolutt» er et problem i maritim- og fiskerinæringen, forteller Azari.

- Dette kan være et problem på mange arbeidsplasser, både til lands og til sjøs, sier han.