Krever streiken avblåst

- Liv og helse trues

- Ikke noe å vente på, sier stortingsrepresentant Irene Ojala fra Pasientfokus. Hun krever at regjeringen griper inn og umiddelbart sørger for å få flyteknikerne tilbake på jobb.

KRAV: Innstilte fly som følge av teknikerkonflikten går allerede ut over liv og helse, advarer Pasientfokus-stortingsrepresentant Irene Ojala. Foto: Stortinget
KRAV: Innstilte fly som følge av teknikerkonflikten går allerede ut over liv og helse, advarer Pasientfokus-stortingsrepresentant Irene Ojala. Foto: Stortinget Vis mer
Publisert

Arbeidsministeren trenger ikke vente og se om flytekniker-streik og lockout får alvorlige konsekvenser. Der er vi allerede, advarer stortingsrepresentant Irene Ojala fra Finnmark.

Hun krever umiddelbart grep:

- Vi kan ikke ha det sånn som dette. Denne konflikten går allerede ut over folks liv og helse. Arbeidsministeren må gjøre noe veldig kjapt. Situasjonen er så alvorlig at det må utløse tvungen lønnsnemnd, sier Ojala til Børsen.

Fortvilte pasienter

Fra mandag er ingen flyteknikere organisert i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) på jobb. Norwegian, SAS og Widerøe var fra før av rammet, da den ukelange streiken ble trappet opp med full lockout fra NHO Luftfart, som også inkluderer flyteknikere i luftambulanseselskapet Babcock.

Widerøe har mandag satt alle sine fly på kortbanenettet på bakken, og for ambulanseflyene i Nord-Norge er det bare et spørsmål om tid før ett eller flere av dem ikke kan ta av.

- Jeg har fått flere telefoner fra fortvilte pasienter som har fått legetimer avlyst av sykehuset. En annen fortalte at hun ikke kom seg til kreftbehandling i Tromsø, grunnet innstilte fly. Her er det ikke noe å vente på. Konflikten rammer liv og helse, fastslår Ojala.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer