Bunnskrapt før pandemien

- Livredd for hva som kommer

Hotelldirektøren på Oscarsborg ruller ut kanonene: - Det er mine folk som står i coronadugnadens fremste rekke.

UTRYGG: Plasseringen er idyllisk for Oscarsborg Hotel og resort, men utsiktene ikke særlig lystige. Direktøren slår grundig alarm - på hele bransjens vegne. Foto: NTB / Shutterstock
UTRYGG: Plasseringen er idyllisk for Oscarsborg Hotel og resort, men utsiktene ikke særlig lystige. Direktøren slår grundig alarm - på hele bransjens vegne. Foto: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert

- Det har vært en fryktelig vanskelig periode. Og det er langt fra over, sier Tony Eide til Børsen.

Coronapandemiens klamme grep om reiselivsnæringa og restaurantbransjen kommer ikke til å gi seg før lenge, lenge, lenge etter at alle andre er tilbake på beina, lyder hotelldirektørens kraftfulle advarsel.

Eide er styreleder og eier av den lille hotellkjeden Festningshotellene, som igjen er medlemmer av grupperingen De historiske. I tillegg er han styremedlem i NHOs største regionforening - Oslo og Viken.

- Pandemien har rammet vår bransje absolutt hardest, uten tvil. Men jeg vet faktisk ikke om alle har fått med seg hele bakteppet og hvor krevende denne nedstenginga faktisk er, sier Eide.

Norges neste olje

I dag starter lønnsoppgjøret mellom arbeidslivets tungvektere, LO på vegne av arbeidstakerne og NHO på eiernes og arbeidsgivernes side.

Her kan du se hva NHO-toppsjef Ole Erik Almlid mener i forkant av forhandlingene. Saken fortsetter under videoen:

Det har ikke manglet på uvanlige utspill og heftige forpostfektninger før årets oppgjør. Noe Eide har sterke meninger om. Det skal vi imidlertid komme tilbake til. Først det nevnte bakteppet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.