Evakuering i Trysil sentrum

- Livsfarlig

Banker på dører mandag kveld for å få folk til å forlate 18 brannfarlige leiligheter.

MÅ UT NÅ: Trysil kommune har i kveld ilagt bruksforbud med øyeblikkelig virkning av leilighetsbygget Pernup i sentrum. Kommunen mener bygget er livsfarlig på grunn av dårlig brannsikring. Foto: NTB
MÅ UT NÅ: Trysil kommune har i kveld ilagt bruksforbud med øyeblikkelig virkning av leilighetsbygget Pernup i sentrum. Kommunen mener bygget er livsfarlig på grunn av dårlig brannsikring. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trysil kommune evakuerer folk fra 18 leiligheter i et nytt bygg i sentrum mandag kveld.

- Vi kan på ingen måte gå på akkord med sikkerheten til folk. Derfor går vi mandag kveld fra dør til dør og varsler, i tillegg til et brev som ble sendt ut etter kontortid, sier Trysil-ordfører Erik Sletten (Ap) til Børsen.

- Det handler om brannsikkerhet, rett og slett, utdyper ordføreren.

- Overhengende fare for liv

Trysil kommune skriver i en pressemelding mandag kveld at det er ilagt bruksforbud med øyeblikkelig virkning av leilighetsbygget Pernup i Trysil sentrum.

Forbudet er fattet på bakgrunn av dokumentasjon, bekymringsmeldinger, plasstilsynsrapport fra brannvesenet og rapport fra brannfaglig rådgiver i Firesafe AS, skriver kommunen.

Det er rett og slett for farlig for beboerne i de 18 leilighetene å bli boende.

- Summen av alle avvik som har blitt avdekket utgjør både en overhengende fare for tap av liv og unormalt store materielle konsekvenser dersom det oppstår brann i byggverket, skriver Midt-Hedmark brann- og redningsvesen i et brev til kommunen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer