Varslet nye coronatiltak

- Livsverk på spill

Hovedorganisasjonen Virke krever at et sikkerhetsnett er på plass før nye smitteverntiltak innføres. Også NHO er bekymret.

NYE TILTAK: Statsminister Erna Solberg varsler kraftige innstramminger dersom smittetrykket ikke synker. Video: Stortinget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonal skjenkestopp ligger klar i verktøykassa. Stenging av underholdningstilbud som fornøyelsesparker, bingohaller og liknende likeså.

Det gjorde statsminister Erna Solberg (H) klart da hun i dag redegjorde for nye mulige coronatiltak hvis smittetrykket ikke går ned.

- Dersom nasjonal skjenkestopp og sterkere begrensninger på arrangementer innføres, vil det gi mange nye permitteringer, sier Rhiannon Hovden Edwards, leder for kultur og opplevelser i Virke, til NTB.

Hun retter følgende advarsel til statsministeren:

- Nå må virksomhetene sikres kompensasjon for arbeidsgiverperioden slik at de ikke blir sittende alene med den kostnadsbomben. Det står livsverk og arbeidsplasser på spill.

Likelydende bekymring kommer fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) etter statsministerens redegjørelse.

- Vi er glad for at regjeringen nå ber kommunene å gjøre nødvendige tiltak, og ikke pålegger landet og næringslivet større byrder enn de mener er nødvendig, sier Anne Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

NHO understreker at situasjonen er særlig krevende for små og mellomstore bedrifter. Kommunene bør derfor velge strengt framfor stengt, maner NHO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer