Stenger etter 20 år

Livsverket i ruiner

Tårene presser seg fram i øyekroken mens han leter etter ordene. Xich-Lo-eier Tri Hai Le har servert vietnamesisk gourmetmat i 20 år. Coronapandemien og en disputt med gårdeieren knekker livsverket til 51-åringen.

OPPGITT: Tri Hai Le gründet og drev restauranten Xích Lô på Egertorget i Oslo. Nå må han gi seg på grunn av corona-relaterte problemer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPGITT: Tri Hai Le gründet og drev restauranten Xích Lô på Egertorget i Oslo. Nå må han gi seg på grunn av corona-relaterte problemer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har vært gjennom noen tøffe nedturer og mange fine oppturer. Jeg skal nok komme gjennom dette også, men nå har jeg ikke noe annet valg enn å sette strek. Etter 20 år er det dessverre kroken på døra.

Tri Hai Le er oppgitt, lei seg og rørt. Men - understreker han - ikke knekt.

Lørdag ble de siste porsjonene med friterte vårruller, rosastekte andebryst med ingefærsaus og dempende het phó båret ut fra kjøkkenet. Det har vært fulle hus, blomster og hyggelige ord hver eneste dag etter at restauranten kunngjorde opphør i et nyhetsbrev til kundebasen.

- Pågangen har vært helt utrolig. Trofaste gjester har strømmet til. Jeg måtte ringe rundt for å hanke inn ekstrahjelp både fra tidligere ansatte og gode kolleger i bransjen. Det har varmet, smiler Hai tappert.

Ombygging og corona

Beliggenheten i tredje etasje i kjøpesentret Eger var kanskje ikke den aller beste, men grunnfjellet av stamkunder var likevel tilstrekkelig til at hovedstadens eneste tilbyder av vietnamesisk fine-dining holdt koken - og vel så det.

Xich-Lo sysselsatte på det meste 35-40 ansatte på hel- og deltid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer