LO bryter med PR-gigant

Storbråk rundt Hans Geelmuyden: - Uttalelsene står i strid med vårt verdisyn.

AVBRYTER SAMARBEID: Hans Geelmuydens uttalelser har blitt heftig debattert de siste dagene. Nå har det fått profesjonelle konsekvenser. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
AVBRYTER SAMARBEID: Hans Geelmuydens uttalelser har blitt heftig debattert de siste dagene. Nå har det fått profesjonelle konsekvenser. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- LO har ikke hatt noen fast avtale eller rammeavtale med GK. Vi har nå besluttet å avbryte samarbeidet rundt et enkeltstående prosjekt der vi har benyttet oss av bistand fra GK. Dette gjør vi fordi de siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for.

Det skriver LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i en epost til Dagens Næringsliv. Børsen har vært i kontakt med Hammerø, som ikke ønsker å konkretisere hvilke uttalelser som gjorde at LO trakk i nødbremsen.

- Uttalelsene står i strid med vårt verdisyn, derfor avslutter vi samarbeidet, sier Hammerø til Børsen.

- Har allerede beklaget

Nyheten kommer i kjølvannet av de siste dagers bråk knyttet til Hans Geelmuyden. Røykutviklingen startet opprinnelig i Kampanje med en debatt om mangel på mangfold i en «blendahvit» PR- og reklamebransje.

Så tok saken en ny vending:

«Du framstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem.»

Ovennevnte ytring dukket opp i en Facebook-tråd og var rettet mot kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf - ført i pennen av Hans Geelmuyden. I kommentarfeltet ble PR-nestorens kommentar oppsummert som «sjokkerende», «grovt», «rasistisk», «skammelig» og «lavmål».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.