LO bryter med PR-gigant

Storbråk rundt Hans Geelmuyden: - Uttalelsene står i strid med vårt verdisyn.

AVBRYTER SAMARBEID: Hans Geelmuydens uttalelser har blitt heftig debattert de siste dagene. Nå har det fått profesjonelle konsekvenser. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
AVBRYTER SAMARBEID: Hans Geelmuydens uttalelser har blitt heftig debattert de siste dagene. Nå har det fått profesjonelle konsekvenser. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- LO har ikke hatt noen fast avtale eller rammeavtale med GK. Vi har nå besluttet å avbryte samarbeidet rundt et enkeltstående prosjekt der vi har benyttet oss av bistand fra GK. Dette gjør vi fordi de siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for.

Det skriver LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i en epost til Dagens Næringsliv. Børsen har vært i kontakt med Hammerø, som ikke ønsker å konkretisere hvilke uttalelser som gjorde at LO trakk i nødbremsen.

- Uttalelsene står i strid med vårt verdisyn, derfor avslutter vi samarbeidet, sier Hammerø til Børsen.

- Har allerede beklaget

Nyheten kommer i kjølvannet av de siste dagers bråk knyttet til Hans Geelmuyden. Røykutviklingen startet opprinnelig i Kampanje med en debatt om mangel på mangfold i en «blendahvit» PR- og reklamebransje.

Så tok saken en ny vending:

«Du framstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem.»

Ovennevnte ytring dukket opp i en Facebook-tråd og var rettet mot kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf - ført i pennen av Hans Geelmuyden. I kommentarfeltet ble PR-nestorens kommentar oppsummert som «sjokkerende», «grovt», «rasistisk», «skammelig» og «lavmål».

- Synd

Til Børsen sier Geelmuyden at det er beklagelig og leit at LO trekker seg.

- LO har valgt å avslutte et prosjekt vi hadde med dem. Det er veldig synd. Vi har hatt et godt samarbeid. Jeg har allerede beklaget de to uttalelsene og kan ikke gjøre mer enn det.

- Frykter du at flere kunder vil følge etter LO?

- Jeg håper ikke det.

- Så du føler deg trygg på at det blir med LO?

- Det har jeg ikke noen kommentar til, annet enn at jeg synes det er synd at LO avslutter dette prosjektet.

- Uakseptabelt

Kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese har en voldsom kundeliste, med noen av de største aktørene innen norsk næringsliv.

Ikea er blant dem som tar sterk avstand fra Geelmuydens uttalelser.

- På IKEA ser vi mangfold og inkludering som det eneste rette. Dette ligger dypt rotfestet i verdiene våre og måten vi jobber på. Uttalelsene Hans Geelmuyden har kommet med, er uakseptable og ikke forenelige med våre verdier. Vi har samarbeidet med GK i mange år og er naturligvis i dialog med dem om denne saken. Vi vurderer nå hva vi gjør videre, skriver kommunikasjonssjef i Ikea Helene Løken, til Børsen.

Geir Olav Lisle, assisterende generalsekretær i Flyktninghjelpen, har også samarbeidet med kommunikasjonsbyrået tidligere.

- Flyktninghjelpen tar avstand fra denne type uttalelser. GK har utført designoppdrag for oss og laget HMS-plakater for internopplæring. Vi har ikke nye samarbeidsplaner med GK fremover, sier han til Børsen.

- Viktig debatt

Dagbladet har tidligere snakket med Hans Geelmuyden som ikke ønsket å si noe om bakgrunnen for kommentaren rettet mot Ashraf.

- Jeg har beklaget denne uttalelsen, fordi den kom i veien for en viktig debatt om diskriminering og segregering i Norge. Dette er kanskje tiårets viktigste debatt, sammen med klimadebatten. Men kvaliteten på debatten så langt har dessverre vært dårlig. Det tar jeg min del av ansvaret for, sa Geelmuyden til Dagbladet tidligere denne uka før han la til:

- Men jeg lar meg ikke kneble. Ytringsfrihet setter jeg høyt, og den må vi slå ring om.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer