LO bryter med PR-gigant

Storbråk rundt Hans Geelmuyden: - Uttalelsene står i strid med vårt verdisyn.

AVBRYTER SAMARBEID: Hans Geelmuydens uttalelser har blitt heftig debattert de siste dagene. Nå har det fått profesjonelle konsekvenser. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
AVBRYTER SAMARBEID: Hans Geelmuydens uttalelser har blitt heftig debattert de siste dagene. Nå har det fått profesjonelle konsekvenser. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- LO har ikke hatt noen fast avtale eller rammeavtale med GK. Vi har nå besluttet å avbryte samarbeidet rundt et enkeltstående prosjekt der vi har benyttet oss av bistand fra GK. Dette gjør vi fordi de siste ukers uttalelser fra Hans Geelmuyden står i sterk motstrid til de verdier vi i LO står for.

Det skriver LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i en epost til Dagens Næringsliv. Børsen har vært i kontakt med Hammerø, som ikke ønsker å konkretisere hvilke uttalelser som gjorde at LO trakk i nødbremsen.

- Uttalelsene står i strid med vårt verdisyn, derfor avslutter vi samarbeidet, sier Hammerø til Børsen.

- Har allerede beklaget

Nyheten kommer i kjølvannet av de siste dagers bråk knyttet til Hans Geelmuyden. Røykutviklingen startet opprinnelig i Kampanje med en debatt om mangel på mangfold i en «blendahvit» PR- og reklamebransje.

Så tok saken en ny vending:

«Du framstår som en autoritær ekstremist, og vil aldri lykkes med å sette munnkurv på meg. Lær deg vestlige verdier, og ikke misbruk dem.»

Ovennevnte ytring dukket opp i en Facebook-tråd og var rettet mot kommunikasjonsrådgiver Umar Ashraf - ført i pennen av Hans Geelmuyden. I kommentarfeltet ble PR-nestorens kommentar oppsummert som «sjokkerende», «grovt», «rasistisk», «skammelig» og «lavmål».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer