Dagbladet avslører:

LO-forbund betalte demonstranter

- Ikke greit, sier NHO etter at et LO-forbund betalte medlemmene for å delta på en demonstrasjon foran Stortinget i august.

STREIK: Deltakelse i politisk streik gir ikke rett til streikebidrag. Det fant Elektromontørenes forening i Oslo og Akershus en løsning på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STREIK: Deltakelse i politisk streik gir ikke rett til streikebidrag. Det fant Elektromontørenes forening i Oslo og Akershus en løsning på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

26. august i år samlet fagforeninger fra hele landet seg foran Stortinget til støtte for politisk streik i byggebransjen.

Bakgrunnen for markeringen var at fagforeningene krever et forbud mot innleie fra bemanningsbyråer ved byggeplassene i Oslo, Viken og Vestfold.

Fagforeningene for bygningsarbeidere i Oslo, Heismontørene, LO i Oslo og Elektromontørenes forening Oslo og Akershus var blant aktørene som sto bak demonstrasjonen.

Børsen kan nå avsløre at sistnevnte fagforening i forkant av demonstrasjonen sendte en SMS til sine medlemmer med løfte om betaling til alle som møtte opp.

Kreativ løsning

Dette er trolig en nyvinning i norsk arbeidsliv. Deltakelse i politisk streik gir nemlig ikke rett til streikebidrag. Løsningen Elektromontørenes forening kom opp med, får NHO til å reagere skarpt.

Mer om arbeidsgiverforeningens respons litt lenger ned i saken.

Børsen har fått tilgang på SMS-ene fra elektromontørforeningen til medlemmene. I en av disse het det:

«Når du kommer til Stortinget er det viktig at du registrerer deg hos tillitsvalgte i egen klubb eller hos oss i fagforeningen. Årsaken er at fagforeningen deler ut et gavekort på kr 300 til de som er registrert».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer