LO-krav: - SV må inn i regjering

LO-leder Peggy Hessen Følsvik krever at SV blir med i en flertallsregjering. SV er åpen for diskusjon, og Jonas Gahr Støre er positiv. Men Senterpartiet sier blankt nei.

SV-KRAV: Brannfakkel fra LO-leder Peggy Hessen Følsvik under åpningstalen til LO-kongressen i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB
SV-KRAV: Brannfakkel fra LO-leder Peggy Hessen Følsvik under åpningstalen til LO-kongressen i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brannfakkel fra LO-lederens åpning av LO-kongressen akkurat nå:

Dagens regjering med Ap og Senterpartiet må utvides med SV til flertallsregjering, krever Peggy Hessen Følsvik.

I salen sitter Ap-leder Jonas Gahr Støre. Etter det Børsen erfarer, er regjeringsssjefen informert om det som kommer. Støre får hamret inn følgende argument fra LO-bossen:

Når coronakrisa nå er etterfulgt av krigen i Ukraina, medfører dette så store utfordringer at Norge trenger en flertallsregjering.

Medisin mot krise

- Ikke før vi kunne legge det verste bak oss, når det gjaldt coronakrisa, så brøt det ut krig på europeisk jord. Og med krig kommer nye kriser. Humanitære kriser, matkrise, flyktningkrise, kraftkrise og økonomisk krise. I disse krevende tider, trenger vi den kraften en flertallsregjering vil gi, sier LO-lederen.

Alt dette rammer folk flest, understreker hun:

- Alle kjenner det på lommeboka når strømprisene er skyhøye, matprisene stiger, bensin- og dieselprisene går til himmels og renta er på vei opp. Trygg økonomisk styring og en flertallsregjering er politisk medisin mot krise, sier Peggy Hessen Følsvik fra talerstolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.