LO-lederen raser mot Hagen: - Usmakelig

Hans-Christian Gabrielsen blir regelrett forbanna når rikingen Stein Erik Hagen klager over et skattekutt på 7 milliarder kroner.

TONEDØVT: Når en av Norges rikeste menn klager over at han betaler for mye skatt, har han ikke magemål, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix
TONEDØVT: Når en av Norges rikeste menn klager over at han betaler for mye skatt, har han ikke magemål, mener LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Ole Berg-Rusten, NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er direkte usmakelig. Hagen eier ikke magemål, tordner LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Fagforeningsbossen reagerer kraftig på at finansmannen Stein Erik Hagen høylytt gir uttrykk for at formuesskatten er «meget urettferdig».

- Tonedøvt overfor svake grupper og vanlige arbeidsfolk som er blitt påført store utfordringer av regjeringa for å finansiere de skattekuttene som altså ikke monner for Hagen, sier Gabrielsen til Børsen.

Gavmild og streng

Det var i et intervju med Børsen at Hagen uttrykte dyp skuffelse over at statsminister Erna Solberg (H) ikke har gjort mer for å kutte formuesskatten.

v- Jeg synes at formuesskatten er meget urettferdig, da den bare rammer norske eiere. Den svekker også nasjonalt eierskap, uttalte Hagen.

Med en anslått nettoformue på 28 milliarder kroner, plasserer Hagen seg på en trygg 10. plass på Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste personer.

Hagen er også regjeringens rike onkel. De siste åra har han samlet donert 10 millioner kroner til Høyre, tre millioner til Frp og én million til hver av KrF og Venstre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer