LO raste - innrømmer «uheldig» lønnsøkning

Tenketankleder Trygve Svensson i Agenda fikk 15,9 prosents lønnsøkning i fjor. LO finansierer Agenda, og LO medgir at økningen «kan fremstå uheldig».

«UHELDIG»: Hans-Christian Gabrielsen raste mot skyhøye lederlønninger, men ga selv tenketanksjef 15,9 prosent lønnsøkning. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
«UHELDIG»: Hans-Christian Gabrielsen raste mot skyhøye lederlønninger, men ga selv tenketanksjef 15,9 prosent lønnsøkning. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Agenda ansatte Svensson som daglig leder i fjor, fikk han en årslønn på 1 030 000 millioner kroner. Nå opplyser Agenda til Aften­posten at årslønnen hans er på 1 194 468 kroner, som gir en lønnsøkning på 15,9 prosent på ett år.

Mandag denne uken gikk LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen ut i Børsen og reagerte på at statlige eide selskaper ga sine toppsjefer en vekst i samlede godtgjørelser på 10 prosent eller mer fra 2017 til 2018, mens gjennomsnittlig lønnsvekst generelt var 2,8 prosent.

Han kalte det «totalt uakseptabelt».

I lys av den kommentaren har Aftenposten bedt om kommentar fra LO-sjefen, som Wegard Harsvik, leder for samfunnskontakt og strategisk arbeid i LO, har besvart på vegne av Gabrielsen i en epost.

– I ettertid ser vi at det kan fremstå uheldig. For 2019 fikk alle ansatte i Agenda et flatt kronetillegg – for leder tilsvarte det cirka 1,6 prosent, skriver han.

LO-leder Gabrielsen sitter i Agendas styre, som fastsetter Agenda-sjefens lønn.

Svensson bor på Nesodden i Akershus og fikk tidligere dekket kostnader for hybel i Oslo. Lønnsveksten skal skyldes at godtgjørelsen er gjort om til ordinær lønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer