LO-sjefen refser Ernas krisepakke

Kritiske hull i regjeringens tiltakspakke ville vært unngått dersom regjeringa hadde tatt kontakt med LO i forkant, tordner LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

RASER: - Det er uhørt, raser LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Lars Eivind Bones
RASER: - Det er uhørt, raser LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiltakspakken som statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H) la fram skissen til i går er ikke egnet til å dempe usikkerhet og utrygghet, sier Gabrielsen til Børsen.

Han tordner mot Solberg for ikke å ha tatt kontakt med landets største arbeidstakerorganisasjon i arbeidet med krisepakken.

- De har ikke tatt kontakt med oss i forkant. Det er helt uhørt, smeller det fra LO-bossen.

Skoa på

Gabrielsen etterlyser først og fremst klare og felles regler for sikring av inntekt når arbeidstakere må være hjemme med barn som settes i karantene når skoler og barnehager stenger.

I tillegg frykter LO at en større del av belastningen havner hos arbeidstakerne ved permitteringer.

- Dette kunne de ha unngått om de hadde snakket med oss i forkant. Vi har skoa på, vi vet hvor det trykker. Nå må regjeringa snarest sette seg ned med oss. Det er svært uheldig at man ikke har gjort tidligere. Det vitner om mangelfull kunnskap om trepartssamarbeidet, som handler om at man i fellesskap får gode og felles virkelighetsbeskrivelser, sier Gabrielsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer