Lodder ut narkobaronens luksuseiendommer

For den nette sum av hundre kroner, kan narkobaronens mange hjem nå ende hos hvem som helst.

LODDES UT: Totalt loddes det ut eiendom til en verdi av over 110 millioner kroner, hvor alt er konfiskert fra narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman. Blant eiendelene er sju hus, åtte leiligheter, fem verdipapirer, en ranch og en 20-seters tilskuerboks på Azteca stadium i Mexico city. Foto: Eyepix / NurPhoto/ Shutterstock / NTB
LODDES UT: Totalt loddes det ut eiendom til en verdi av over 110 millioner kroner, hvor alt er konfiskert fra narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman. Blant eiendelene er sju hus, åtte leiligheter, fem verdipapirer, en ranch og en 20-seters tilskuerboks på Azteca stadium i Mexico city. Foto: Eyepix / NurPhoto/ Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gått over fire år siden den verdenskjente meksikanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman ble utlevert til USA.

Guzman er viden kjent under tilnavnet «El Chapo» («småen»), som leder av det verdenskjente og svært brutale Sinaloa-kartellet.

Da dommen falt mot ham i New York i februar 2019, var han funnet skyldig i alle ti tiltalepunkter, som blant annet inkluderte storstilt narkotikasmugling. Det endte med livstid. Pluss 30 år ekstra.

Nå lodder meksikanske myndigheter ut narkobaronens mange eiendommer.

Lotteriet skjer i regi av myndighetenes prosjekt, INDEP. Det kan løst oversettes til «Institutt for å gi folket tilbake det som ble stjålet fra dem».

Det skriver blant andre The Washington Post.

Flere vinkjellere

Da «El Chapo» ble arrestert i 2014, oppholdt han seg i en toroms leilighet i det nordvestlige Mexico. Leiligheten i seg selv gjenspeilet ikke på noen måte den luksusen han kunne tillate seg, ettersom han var antatt å være den største narkoleverandøren til USA.

Her hører det med at denne leiligheten hadde direkte tilgang via tunneler til byens kloakkanlegg. For «El Chapos» rikdom er udiskutabel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer