Massesmitten i Ischgl:

- Løgnene kostet liv

Journalist Sebastian Reinfeldt har sett nærmere på hva som gikk galt i skiparadiset Ischgl de skjebnesvangre dagene i mars i fjor, og det han fant gjorde ham forbannet.

STERKE ANKLAGER: Gravejournalist Sebastian Reinfeldt mener han har funnet avgjørende bevis, som skal brukes i den pågående rettssaken mot østeriske myndigheter. Reporter: Marthe S. Lien / Video: Jeanette N. Vik Vis mer
Publisert

WIEN (Dagbladet): - På verdensbasis kan over 11 000 smittetilfeller spores tilbake til Ischgl, sier frilansgravejournalist Sebastian Reinfeldt til Dagbladet.

Den østerrikske forbrukerorganisasjonen VSV har på vegne av over 1000 ofre gått til massesøksmål mot myndighetenes håndtering av utbruddet i Ischgl, og Reinfeldt har stått i spissen for etterforskningen som ligger til grunn for saken.

På det spartansk innredede kontoret sitt i sentrum av Wien, har han det siste året viet utallige timer til å se nærmere på hva som faktisk skjedde i Ischgl i dagene som ledet fram til at smittealarmen gikk.

Han mener resultatet er sjokkerende.

- Jeg forventet feil, men kanskje feil som kunne unnskyldes og forklares fordi dette var en stressende og ny situasjon vi alle plutselig ble konfrontert med. Men det jeg fant, og som fortsatt gjør meg sint, er at de ansvarlige i Ischgl, Innsbruck, Tirol og Wien, de visste sannheten. De visste om den pågående smittespredningen, men de fortalte det ikke, sier han og legger til:

- Historien om Ischgl er en historie om å skjule hva som skjedde i landsbyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer