Sparebank 1 Nordmøre:

Lokalbank spanderte kostbar tur: - Ikke optimalt

Sparebank 1-avdeling chartret eget fly og sendte ansatte og deres partnere på helgetur til Frankfurt.

YNDET TURISTMÅL: Frankfurt i Tyskland er populær blant turister. Det ble også destinasjonen da Sparebank 1 Nordmøre dro op kulturbyggingstur. Illustrasjonsfoto: AP / Michael Probst / NTB
YNDET TURISTMÅL: Frankfurt i Tyskland er populær blant turister. Det ble også destinasjonen da Sparebank 1 Nordmøre dro op kulturbyggingstur. Illustrasjonsfoto: AP / Michael Probst / NTB Vis mer
Publisert

- Vi ser selvfølgelig at dette ikke sender optimale signaler, sier kommunikasjonsrådgiver hos SpareBank 1 Nordmøre, Even Gaarde-Landre.

Denne helga tok Sparebank 1 Nordmøre på seg spanderbuksene og sendte drøye 240 deltakere på tur til storbyen Frankfurt i Tyskland. Banken chartret eget fly for anledningen, sørget for hotellovernatting og felles middager og lunsj.

De ansattes respektive samboere eller ektefeller, som utgjør om lag 100 personer, fikk også mulighet til å delta på reisen mot en egenandel på 3000 kroner.

- Ikke optimalt

I ei tid der bankene håver inn milliarder i renteinntekter, og låntakerne blør penger i møte med stadig nye rentehopp, erkjenner banken at signaleffekten av en slik tur ikke er veldig heldig.

- Det har vi absolutt gjort vurderinger rundt.

- Hva ble konklusjonen?

- For oss er turen en del av arbeidet med å bygge felles kultur med sammenslåingen av to lokale sparebanker. Turen ble bestemt for 2,5 år siden, men vi ser at timingen ikke er optimal.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

- Tok lang tid

Gaarde-Landre understreker at lokalbanken ikke har for vane å dra på slike turer. Han forteller også at programmet «er faglig sammensatt», men at «det er satt av tid til å se på omgivelsene og å bygge relasjoner» - uten å gå i nærmere detaljer.

- Det har tatt veldig lang tid fra dette ble bestemt til vi faktisk dro. Det skyldes blant annet corona, og arbeidet med slå sammen to banker. Vi har ikke hatt anledning til å gjennomføre før nå.

- Når ble bestillingene av fly og overnatting gjennomført?

- Turen ble bestilt sommeren 2022.

- Høres flott ut

- Hva er de miljømessige vurderingene rundt det å chartre et eget fly?

- Jeg skjønner at å chartre et fly høres flott ut, men det har en praktisk bakgrunn. Turen startet fredag etter stengetid og varte til søndag. Vi befinner oss på Nordvestlandet. Det å fly såpass mange samtidig har noen økonomiske og praktiske forutsetninger, og det var samtidig rimeligere å chartre et eget fly.

Gaarde-Landre forklarer at han ikke kan oppgi kostnadsrammen for turen.

- Vi er et børsnotert selskap om må vente til kvartalsrapportering med å oppgi kostnader og inntekter, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer