Sparebank 1 Nordmøre:

Lokalbank spanderte kostbar tur: - Ikke optimalt

Sparebank 1-avdeling chartret eget fly og sendte ansatte og deres partnere på helgetur til Frankfurt.

YNDET TURISTMÅL: Frankfurt i Tyskland er populær blant turister. Det ble også destinasjonen da Sparebank 1 Nordmøre dro op kulturbyggingstur. Illustrasjonsfoto: AP / Michael Probst / NTB
YNDET TURISTMÅL: Frankfurt i Tyskland er populær blant turister. Det ble også destinasjonen da Sparebank 1 Nordmøre dro op kulturbyggingstur. Illustrasjonsfoto: AP / Michael Probst / NTB Vis mer
Publisert

- Vi ser selvfølgelig at dette ikke sender optimale signaler, sier kommunikasjonsrådgiver hos SpareBank 1 Nordmøre, Even Gaarde-Landre.

Denne helga tok Sparebank 1 Nordmøre på seg spanderbuksene og sendte drøye 240 deltakere på tur til storbyen Frankfurt i Tyskland. Banken chartret eget fly for anledningen, sørget for hotellovernatting og felles middager og lunsj.

De ansattes respektive samboere eller ektefeller, som utgjør om lag 100 personer, fikk også mulighet til å delta på reisen mot en egenandel på 3000 kroner.

- Ikke optimalt

I ei tid der bankene håver inn milliarder i renteinntekter, og låntakerne blør penger i møte med stadig nye rentehopp, erkjenner banken at signaleffekten av en slik tur ikke er veldig heldig.

- Det har vi absolutt gjort vurderinger rundt.

- Hva ble konklusjonen?

- For oss er turen en del av arbeidet med å bygge felles kultur med sammenslåingen av to lokale sparebanker. Turen ble bestemt for 2,5 år siden, men vi ser at timingen ikke er optimal.

- Tok lang tid

Gaarde-Landre understreker at lokalbanken ikke har for vane å dra på slike turer. Han forteller også at programmet «er faglig sammensatt», men at «det er satt av tid til å se på omgivelsene og å bygge relasjoner» - uten å gå i nærmere detaljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.