- Lokket jenter i Epsteins felle

Ghislaine Maxwell, partneren til sexforbryteren Jeffrey Epstein, møtte i det første rettsmøtet. Påtalemyndigheten mener hun spilte en avgjørende rolle i å rekruttere unge ofre til den nå avdøde milliardæren.

ARRESTERT: Fungerende statsadvokat i New York, Audrey Strauss, peker ut Ghislaine Maxwell som medhjelperen til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Tidlig tirsdag morgen ble den britiske sosietetskvinnen arrestert på sitt skjulested i Bradford i New Hampshire.

Hun oppholdt seg da i en luksusbolig med 63 mål tomt, som hun kjøpte med kontanter i desember i fjor. Boligen hadde det særdeles passende navnet «Tuckedaway» («Gjemt unna» på norsk journ.anm.). Selv holdt hun navnet sitt unna eiendomshandelen ved å bruke et selskap som mellomledd.

- Skle unna

Siden Epstein ble arrestert og tok sitt eget liv i ei fengselscelle i New York i fjor sommer, har Maxwell vært som sunket i jorden. Ifølge påtalemyndigheten har hun befunnet seg på ulike steder i New England. Her skal hun ha byttet epost-adresser og registrert et nytt telefonnummer under navnet «G Max». Hun skal også ha bestilt pakker og brukt navnet på en annen person, skriver New York Times.

- Vi har diskré holdt øye på hvor Maxwell har oppholdt seg. Hun skle unna til en nydelig eiendom i New Hampshire hvor hun fortsatte et privilegert liv, sier assisterende sjef for FBIs New York-kontor, William Sweeney, på en pressekonferanse, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer