Roman Abramovitsj

London-imperiet rakner

40 prosent av formuen skal være skrelt vekk. Abramovitsjs dager som forretningsmann i London kan være talte, tror noen.

RIKING: Etter Ukraina-invasjonen har det ikke vært helt lett å være oligark i London. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix

RIKING: Etter Ukraina-invasjonen har det ikke vært helt lett å være oligark i London. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Scanpix

Vis mer
Publisert

I kjølvannet av Ukraina-krigen har sanksjonene anført av EU, Storbritannia og USA siktet seg inn mot oligarker og milliardærer med anslåtte bånd til Putin.

Den velkjente oligarken Roman Abramovitsj (55) er blant dem som har fått møte Vestens brutale sanksjonspisk.

Sliter i London

Russeren har vært en riking i årtier, og bygget seg opp en formue på blant annet olje, aluminium og aksjer i det russiske flyselskapet Aeroflot.

55-åringen, som vokste opp i Sibir, ble først verdenskjendis da han kjøpte London-klubben Chelsea for 140 millioner pund i 2003.

Det var også i den britiske hovedstaden at Abramovitsj skulle slå rot. Nå begynner sanksjonene å gjøre seg brutalt gjeldende.

Den russiske milliardærens eiendeler i landet har enten blitt solgt eller tatt i arrest siden invasjonen, ifølge Bloomberg, som skriver at oligarkens London-imperium rakner.

Abramovitsjs formue har blitt barbert med 40 prosent på ett år, melder de.

Etter krigens utbrudd fikk han det travelt med å forsøke å selge eiendommene sine i landet, samt fotballklubben Chelsea. Fotballklubben ble solgt med en klausul om at oligarken skulle donere overskuddet fra salget til ofrene i Ukraina, skriver danske TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer