Lønnsfesten får konsekvenser - for deg

Lønnsfesten for topplederne i statlige selskaper får direkte konsekvens for vårens lønnsoppgjør.

LEDERLØNN: Equinor-sjef Eldar Sætre, avgått DNB-topp Rune Bjærke, Hydro-direktør Hilde Merete Aasheim, Yara-topp Svein Tore Holsether og Telenor-direktør Sigve Brekke har alle til både sukker, salt og kanel på grøten. Foto: NTB scanpix
LEDERLØNN: Equinor-sjef Eldar Sætre, avgått DNB-topp Rune Bjærke, Hydro-direktør Hilde Merete Aasheim, Yara-topp Svein Tore Holsether og Telenor-direktør Sigve Brekke har alle til både sukker, salt og kanel på grøten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kravene skjerpes, lover arbeidstakerorganisasjonene etter at Børsen i går fortalte om en eventyrlig lønnsvekst for toppsjefene i store statseide selskaper.

Ingeniørene og teknologene vil gjerne være med på festen, varsler Nito-president Trond Markussen:

- Dette er et veldig deilig signal når vi nå sliper sablene før lønnsoppgjøret 2020. Disse bedriftene har åpenbart god økonomi. Det må også komme våre medlemmer til gode i det kommende oppgjøret, sier han.

NITO har 4000 medlemmer i Equinor, Kongsberg Gruppen, Telenor og Hydro.

Der fikk toppsjefene Eldar Sætre, Geir Håøy, Sigve Brekke og Hilde Merete Aasheim et påslag i samlede godtgjørelser på henholdsvis 12, 13, 11 og 7 prosent i fjor.

- Totalt umoralsk. Galskap ute av kontroll, tordnet Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson Terje Lien Aasland overfor Børsen i går.

Utbetalingene for de fire direktørene ligger mellom 8,9 og 16,8 millioner kroner. En medianinntekt i Norge var i fjor på 413 000 kroner.

- Eksepsjonelt

Toppsjefene i hele 15 statlige selskaper fikk en lønnsøkning på 10 prosent eller mer i fjor. Den årlige lønnsveksten var i gjennomsnitt på 2,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer