DNB-sjefen lønnsvinner

Lønnshopp: 5 millioner kroner

Nå tjener DNB-toppsjef Kjerstin Braathen solide 13,7 millioner kroner.

PÅSLAG: DNB-sjef Kjerstin Braathen fikk solid lønnsøkning gjennom coronaåret 2020. Foto: Jørn H. Moen
PÅSLAG: DNB-sjef Kjerstin Braathen fikk solid lønnsøkning gjennom coronaåret 2020. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppsjefen i landets største bank ble en av coronavinnerne i 2020. Det viser DNBs årsrapport, som ble lagt fram torsdag morgen.

Braathen tok over jobben som DNB-sjef i september 2019. Totalt for året fikk hun 8,8 millioner kroner i lønn, bonuser og andre ytelser. For 2020 kan hun plusse på 5 millioner kroner - til en samlet godtgjørelse på 13,7 millioner kroner.

Beløpet fordeler seg på 7,9 millioner kroner i fastlønn (opp fra 7,7 millioner året før) og hyggelige 3,2 millioner kroner i bonuser.

Så kommer et fastlønnstillegg på 2,4 millioner kroner på toppen av dette, som skal avsettes til aksjekjøp, ifølge en fotnote i årsrapporten.

Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i DNB, presiserer overfor Børsen at Braathen i fjor fikk lønn som konsernsjef fra september og ut året, og at 2020 er det første året hun har hatt jobben gjennom et helt år.

Alt i alt tjente 12 DNB-direktører til sammen 84 millioner kroner i fjor. Det gir en snittgodtgjørelse på 7 millioner kroner per hode i DNBs toppledelse.

De som følger spesielt godt med, har også merket seg at administrerende direktør i DNB for første gang på mange år er finanshusets høyest lønnede person.

Og dette sa toppsjefene i selskapene der staten er eier, om sine lønninger, under NHOs årskonferanse i fjor. (Saken fortsetter under videoen):

BESKJEDENT: Grunnlønna økte i takt med generell lønnsøkning, fremholder Equinor-sjef Eldar Sætre og Telenor-topp Sigve Brekke. Betingelsene for DNB-direktør Kjerstin Braathen er ikke offentlig tigjengelig - ennå. Video: Endre Vellene og Lars Eivind Bones. Klipp: Ørjan Ryland. Foto: Lars Eivind Bones og Jørn H. Moen Vis mer

I mange år var Ottar Ertzeid suveren lønnsvinner i DNB, blant annet takket være bonuser gjennom årene da han ledet DNB Markets.

Ertzeid gikk over til stillingen som finansdirektør da Braathen rykket opp som konsernsjef i fjor. Han er nå den nest best betalte direktøren med samlede utbetalinger på 11,9 millioner kroner. Hakk i hæl føler Alexander Opstad, toppsjefen i DNB Markets, med samlede godtgjørelser på 11,2 millioner kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer