Lønnsoppgjøret kan bli virus-utsatt

Hele årets lønnsoppgjør vil bli forsinket dersom noen av aktørene i frontfaget havner i viruskarantene.

STARTEN: Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av årets lønnsoppgjør.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
STARTEN: Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av årets lønnsoppgjør. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lønnsforhandlingene er ikke noe vi kan løse på Skype i innspurten, fastslår Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

Budskapet er enkelt: Dersom noen av aktørene som innledet årets lønnsforhandlinger på Thon Hotel Opera i Oslo tirsdag settes i viruskarantene, så er det ingen annen vei utenom enn å utsette hele oppgjøret.

- Det vil i så fall få betydning for alle andre som skal forhandle utover våren. Da må de også utsette, utdyper administrerende direktør Stein Lier-Hansen i NHO-foreningen Norsk Industri.

Alle må være med

I forkant av lønnsoppgjøret har partene vært i kontakt med Riksmekleren, som vil bli koblet inn i forhandlingene dersom partene ikke klarer å bli enige uten hjelp.

- Det er forståelse hos mekleren for at de sentrale personene i frontfaget må være med helt inn og over målstreken, sier Lier-Lansen.

Forhandlingsresultatet mellom Fellesforbundet og NHO legger føringer for hele det kommende lønnsoppgjøret. Derfor vil en utsettelse her forsinke forhandlingene for alle de andre arbeidstaker- og arbeidsgiverforeningene.

Ulikt alt annet

Lier-Hansen sier til Børsen at han aldri tidligere har sett en tilsvarende usikkerhet i verden rundt oss ved inngangen til et lønnsoppgjør, som nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer