Anna Sorokin:

Løslatt: - Fikk akkurat det jeg ville

Elitesvindleren er ute av fengsel, og gir sitt første intervju i husarrest.

NY LEILIGHET: Anna Sorokin vinker til fotografene som har møtt opp utenfor hennes nye leilighet i New York. Foto: Splashnews/NTB
NY LEILIGHET: Anna Sorokin vinker til fotografene som har møtt opp utenfor hennes nye leilighet i New York. Foto: Splashnews/NTB Vis mer
Publisert

Russiskfødte Anna Sorokin (31) ble verdenskjent da det viste seg at hun hadde lurt og svindlet New Yorks sosietetsmiljø. Under navnet Anna Delvey utga hun seg for å være en tysk arving, og skaffet seg en plass blant fiffen i New York.

Mellom 2013 og 2017 levde hun et luksusliv blant sosieteten, og badet i dyr alkohol og designerklær. Dagene tilbrakte hun på luksushotell og ekstravagante ferier.

Pengene hennes skulle stamme fra faren, som altså skulle være en tysk riking, men som seinere viste seg å være lastebilsjåfør.

Kan bli sendt til Tyskland

I 2017 begynte korthuset å rase. Flere av vennene hennes opplevde å måtte ta skyhøye regninger da Sorokins kredittkort sluttet å fungere, og luksushoteller anmeldte henne for tyveri etter at betalingene uteble.

Til slutt ble hun arrestert etter å ha blitt tiltalt for flere tilfeller av grovt tyveri. Hun var også tiltalt for å ha svindlet venner, bedrifter og hoteller for til sammen 275 000 dollar, tilsvarende 2,3 millioner kroner.

Det var New York Times som brakte historien for offentligheten, og tidligere i år fikk Sorokin ytterligere berømmelsen etter at Netflix-serien «Inventing Anna» kom på skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.