Kina:

Lottomillionær må punge ut til ekskona

Da mannen oppdaget at han var blitt rik, skjulte han det for kona. Det straffet seg.

MILLIONER: Det ble en dyr skillsmisse for lotterivinneren da kona fant ut hva han hadde gjort bak ryggen hennes. Dommen er avsagt i byen Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
MILLIONER: Det ble en dyr skillsmisse for lotterivinneren da kona fant ut hva han hadde gjort bak ryggen hennes. Dommen er avsagt i byen Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det sies at å vinne i Lotto, er som å kaste en tennisball ut av togvinduet mellom Oslo og Trondheim. Ballen skal så treffe en enslig bøtte som står på helt riktig sted til helt riktig tid.

Om det samme kan sies om kinesiske lotterier, vites ikke. Men for to år siden gjorde en mann inne på det kinesiske fastlandet det store gullkastet.

Ballen traff rett i bøtta og plutselig var mannen blitt 10 millioner yuan (nesten 15 millioner kroner) rikere. Men det var én han ikke ville at skulle vite det:

Han egen kone.

Hjalp eksen med ny leilighet

Etter at skatten var trukket fra, satt mannen - som South China Morning Post kaller Zhou - igjen med solide 12,5 millioner kroner.

Men i stedet for å sprette champagneflaska og skåle med kona Lin, bestemte han seg heller for å gjøre det motsatte.

GÅR VIRALT: Natt til onsdag 8. januar holdt Joe Biden den årlige State of the union-talen. Men det er ikke selve talen som fikk mest oppmerksomhet. Reporter: Jessica Maria Szymanska / Dagbladet TV / Video: NTB Vis mer

Samme dag som pengene tikket inn på bankkontoen, overførte han tre millioner til storesøstera. Noen dager seinere tok han ut 1,045 millioner for å hjelpe ekskona med å kjøpe ny leilighet.

Da Lin oppdaget hva Zhou hadde gjort, søkte hun om skilsmisse. Men han skulle ikke slippe så billig unna.

Hell i spill, uhell i kjærlighet

Først sørget Lin for at parets felles eiendom skulle deles likt. I tillegg ba hun retten om å pålegge Zhou å betale henne to tredjedeler av de litt over fire millioner kronene han hadde skjult for henne.

Det skulle vise seg at Zhou hadde større flaks i lotterispill enn i rettssalen.

SE MIN KJOLE: Da ekskona til Kevin Cotter bestemte seg for å skilles, pakket hun og dro. Men hun glemte brudekjolen. Video: Cotter Vis mer

Retten fant nemlig at pengene Zhou overførte til sin søster og ekskone fra lottogevinsten, var å regne som en del av ekteparets felles eiendom. Retten klassifiserte det Zhou hadde gjort som underslag.

Enden på visa ble at Zhou må betale ekskona 60 prosent av de skjulte gevinstene. I tillegg tar Lin med seg halvparten av de øvrige pengene på ut ekteskapsdøra.

Dommen er avsagt i Wenzhou i Zhejiang-provinsen. Den har ikke blitt anket, skriver South China Morning Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer