Kina:

Lottomillionær må punge ut til ekskona

Da mannen oppdaget at han var blitt rik, skjulte han det for kona. Det straffet seg.

MILLIONER: Det ble en dyr skillsmisse for lotterivinneren da kona fant ut hva han hadde gjort bak ryggen hennes. Dommen er avsagt i byen Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
MILLIONER: Det ble en dyr skillsmisse for lotterivinneren da kona fant ut hva han hadde gjort bak ryggen hennes. Dommen er avsagt i byen Wenzhou i Zhejiang-provinsen i Kina. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det sies at å vinne i Lotto, er som å kaste en tennisball ut av togvinduet mellom Oslo og Trondheim. Ballen skal så treffe en enslig bøtte som står på helt riktig sted til helt riktig tid.

Om det samme kan sies om kinesiske lotterier, vites ikke. Men for to år siden gjorde en mann inne på det kinesiske fastlandet det store gullkastet.

Ballen traff rett i bøtta og plutselig var mannen blitt 10 millioner yuan (nesten 15 millioner kroner) rikere. Men det var én han ikke ville at skulle vite det:

Han egen kone.

Hjalp eksen med ny leilighet

Etter at skatten var trukket fra, satt mannen - som South China Morning Post kaller Zhou - igjen med solide 12,5 millioner kroner.

Men i stedet for å sprette champagneflaska og skåle med kona Lin, bestemte han seg heller for å gjøre det motsatte.

Samme dag som pengene tikket inn på bankkontoen, overførte han tre millioner til storesøstera. Noen dager seinere tok han ut 1,045 millioner for å hjelpe ekskona med å kjøpe ny leilighet.

Da Lin oppdaget hva Zhou hadde gjort, søkte hun om skilsmisse. Men han skulle ikke slippe så billig unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.