Skjærtorsdag i Strømstad

- Lov å være full og sliten

- De må hvile litt, sier Johan Hilding i Strömstad-politiet om overstadig berusede nordmenn på glattcelle i den svenske grensebyen.

Vår reporter møtte Alex, som var på rånetreff i Strømstad på skjærtorsdag. Han har et noe uvanlig mellomnavn. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Helena Ringheim / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STRÖMSTAD/OSLO (Børsen): Rundt 40 uniformerte politifolk sto klare til å passe på at alt gikk sånn noenlunde greit for seg da tusenvis av unge nordmenn inntok den ellers så ganske søvnige svenske grensebyen skjærtorsdag.

- Vi er forsterket med mannskaper fra blant annet Göteborg, Uddevalla og Trollhättan. Vi passer på at det går rolig for seg. Noen få, veldig få, krangler og lager uro. Da havner de her hos oss, sier Johan Hilding i Strömstad-polisen.

- På glattcelle?

- Ja. Men bare for å hvile. Det er jo sånn med svensk lov at det er ikke noen forbrytelse å være full og sliten på offentlig sted. Men man blir tatt hånd om, for sin egen sikkerhet. Og da havner man her hos oss. Her blir man til man er i stand til å ta vare på seg selv igjen.

Mellom ti og 30

Noen alvorlige ordensproblemer så langt har Hildring ikke rapporter om.

- Så lenge sjåføren er edru går det meste greit. Så spilles det høy musikk og enkelte henger gjerne ut av bakruta på bilen. Men de fleste innretter seg etter tilsnakk, sier han til Børsens reporter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer