Lover 25 000 i vandaldusør

Tipsene strømmer inn etter hytteinnbrudd.

PENT I SOMMER: Ikke så pent da servicemannen kom til hytteeiendommen i Sortland torsdag. Foto: Vesteralenlodge.no.
PENT I SOMMER: Ikke så pent da servicemannen kom til hytteeiendommen i Sortland torsdag. Foto: Vesteralenlodge.no. Vis mer
Publisert

Et lynraskt, lokalt løfte om 25 000 kroner i dusør for tips som oppklarer tyveri og hærverk på hytta i Sortland, kan allerede sitte «løst» på kontoen til hytteeier Rune Frøyslie.

Han ble varslet om innbruddet torsdag formiddag, samme dag gikk nyhetsnettstedet Vesterålen Online ut med dusørløftet, og midt på dagen fredag har hytteeieren fått tre likelydende tips fra nabolaget.

- Alle tre observasjonene er, uavhengig av hverandre, en hvit, stor varebil med polske skilter. Den siste observasjonen kommer fra E10 ved Tjeldsund bru ved 12.30-tida fredag. Da var det to timers kjøring til riksgrensen mot Sverige, hvis det var planen, sier Frøyslie til Dagbladet.

Overfor Vesterålen Online tidfester han innbruddet til et kort intervall - mellom onsdag kveld denne uka og klokka 09 torsdag morgen.

OVERRASKELSE I HYTTEPIPA: Da Christoffer Haugsdal Haglund og Arvid Andersen ankom hytta for en velfortjent ferie fikk de seg en overraskelse. Vis mer

Og det selv om han bor i Oslo og ikke har vært på hytta i sine barndomstrakter på en stund.

Han forklarer:

- En kjenning var på hytta for å lufte og sjekke onsdag kveld. Da han dro ved 19-tiden var alt i orden. Det var en servicemann til varmepumpa som oppdaget innbruddet ved 09-tiden dagen etter.

- Definitivt verdt 25 000

- Står løftet om dusør på 25 000 kroner i forhold til tyverigods og ødeleggelser?

- Ja, definitivt ut fra det jeg har fått vite, selv om politiet har sperret av eiendommen siden torsdag. Uansett er jeg imponert over den positive holdningen og raske reaksjonen til Nordland politidistrikt og lokalt politi i Sortland. Og den voldsomme støtten og lykkønskninger fra folk rundt omkring.

Lørdag kommer Frøslie til hytta på Kjerringneskollen en bit utenfor Sortland sentrum. Da skal han slippe gjennom politisperringene.

140 flasker vin

Det han vet før besøket:

- Vinskapet er ødelagt og tømt. Der var det 140 flasker vin, ikke noen superdyre viner riktignok. Og TV, tre lydanlegg, stereoanlegg og dyrt bestikk. Og dyrt verktøy, samlet opp siden jeg overtok eiendommen og startet oppussing i 1986.

25 000 I TIPSDUDØR: Hytteeier Rune Frøyslie. Foto: Trollfjord Consulting.
25 000 I TIPSDUDØR: Hytteeier Rune Frøyslie. Foto: Trollfjord Consulting. Vis mer

Ødela sikringene

Og legger til:

- Alle dyner med trekk har gjesten eller gjestene hatt bruk for. Møbler er slept over nye golv og har gjort skader. Og det helt meningsløse: De elektriske sikringene er slått i stykker. Det er bare flaks at det ikke ser ut til å være vann- eller frostskader.

Ved en av de tre observasjonene, som hytteeieren har videreformidlet til politiet, ble det sett tre personer ved den hvite varebilen.

Ingen av tipserne har registrert hele nummeret på bilen.

I dagene før hytteinnbruddet, er det meldt om to tilsvarende innbrudd i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer