Rekordhøye strømpriser:

Lover å hjelpe: Vet ikke når

Ingen tør å si når eventuelle nye tiltak fra regjeringen for å demme opp for den høye strømprisen kommer forbrukerne til gode. Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kommer på sin side med et spark til den forrige regjeringen.

SER PÅ TILTAK: Sør-Norge preges av rekordhøye strømpriser. Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier regjeringen jobber med å se på tiltak. Det er likevel ikke sikkert når forbrukerne vil kunne merke de eventuelle tiltakene på lommeboka. Foto: Terje Pedersen / NTB
SER PÅ TILTAK: Sør-Norge preges av rekordhøye strømpriser. Sp-leder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier regjeringen jobber med å se på tiltak. Det er likevel ikke sikkert når forbrukerne vil kunne merke de eventuelle tiltakene på lommeboka. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag opplevde befolkningen i Sør-Norge nok en gang rekordhøye strømpriser, som toppet seg med 317 øre per kilowattime tirsdag morgen klokka åtte.

Ifølge regjeringen ser de nå på flere tiltak for å demme opp for de skyhøye strømprisene og hjelpe dem med minst å rutte med.

Men når tiltakene kan merkes på forbrukernes lommebok, er foreløpig uvisst.

Med spark til forgjengerne

- Den forrige regjeringen sa at målet er en høyere strømpris. De mente at verdien av vannkraften måtte opp og satte ny rekord i elavgifter. Vi har som mål å få strømprisene ned, så det er en helt annen målsetting, sier finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladets finansnettsted Børsen.

På spørsmål om hva regjeringen skal gjøre for å få bukt med de høye strømprisene som preger Sør-Norge, svarer Vedum at det er mange tiltak som må på plass for å endre prisen.

- Vi må gjøre flere ting. Vi må la være å legge flere mellomlandsforbindelser og se på hvordan de allerede eksisterende har påvirket kraftprisene. Det er et større arbeid. Og så må vi bygge ut mer kraft. Men alt dette er mer langsiktige grep som gir effekt over tid for å unngå at prisene gires mer opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.