Lover at milliardærene vil flykte

- Det skremmer livskiten ut av meg.

KAN FLYTTE: Sola skinner på skyskraperen The Shard i London. En av landets rikeste personer frykter mørke skyer på horisonten, og varsler at han og de rike vennene hans kan komme til å flykte fra Storbritannia. Foto: Oliver Dixon / REX / NTB Scanpix
KAN FLYTTE: Sola skinner på skyskraperen The Shard i London. En av landets rikeste personer frykter mørke skyer på horisonten, og varsler at han og de rike vennene hans kan komme til å flykte fra Storbritannia. Foto: Oliver Dixon / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Telemilliardæren og eksentrikeren John Caudwell (67) er en av Storbritannias rikeste personer, og han liker ikke tanken på at politikere snakker stygt om milliardærer.

- Når jeg hører uttalelser som «ingen fortjener å være milliardær» og «vi kommer til å kreve skatt fra høyteknologiske selskaper», så skremmer det livskiten ut av både meg og samfunnet, sier han til BBC.

I 1987 satset han og broren på salg av mobiltelefoner gjennom butikkene Phones 4u, som på et tidspunkt var størst i sin bransje i Storbritannia. Gjennom to omganger i 2006 og 2011 solgte han seg ut av selskapet, noe som sørger for at han i dag sitter på en formue på 22 milliarder kroner, ifølge Forbes.

Det gjør ham ifølge nettstedet til verdens 962. rikeste person i 2019.

Caudwell har lovet at han skal gi bort minst halvparten av formuen sin til veldedige organisasjoner i løpet av livet, og etter døden.

Vil flykte

Mandag kom han med et løfte som ikke er like hyggelig å høre for britiske skattemyndigheter: nemlig at han, og «så godt som hver eneste rike person» han kjenner, kommer til å flykte fra Storbritannia dersom Labour vinner valget på fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer